fbpx

Χοιρινό Κότσι στην γάστρα! Κρέας που λιώνει στο στόμα!

60'

Χρόνος Εκτέλεσης

270'

Χρόνος Ψησίματος

24 ώρες

Χρόνος Αναμονής

Εύκολο

Δυσκολία

8

Μερίδες

Φτιάξτε το πιο Νόστιμο Χοιρινό Κότσι ειναι Μαλακό σαν λουκούμι!!Θέλω να το φτιάξετε και να μου στείλετε τα σχόλια σας στην περιγραφή

Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :

  • 330 γρ μπύρα
  • 3 κτσ μουστάρδα
  • Χυμό από 1 πορτοκάλι
  • 1 μέτριο κρεμμύδι
  • 3 σκελίδες σκόρδου
  • 1 κτσ δενδρολίβανο
  • 3 κτσ ξύδι βαλσάμικο
  • 1/2 κτγ πιπέρι
  • 1 κτσ αλάτι
  • 100 γρ ελαιόλαδο

 

  • 2,5 κιλά κότσι χοιρινό
  • 3 καρότα
  • 1 κιλό πατάτες ελαιόλαδο
  • Λίγο πιπέρι
  • Αλάτι
  • Πάπρικα γλυκιά

Εκτέλεση

  1. Ξεκινάμε τη συνταγή παίρνoντας ένα μπολ για να κάνουμε τη μαρινάδα
  2. Αρχικά ρίχνουμε μέσα στο μπολ 330 μλ μπύρα συνεχίζουμε ρίχνοντας 3 κτσ μουστάρδα και 100 γρ ελαιόλαδο
  3. Παίρνουμε έναν πολυκόφτη και θρυμματίζουμε 1 μέτριο κρεμμύδι μαζί με τρεις σκελίδες σκόρδου
  4. Συνεχίζουμε και ρίχνουμε το θρυμματισμένο κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο μέσα στο μπολ με τη μαρινάδα
  5. Έπειτα προσθέτουμε τη μουστάρδα, το βαλσάμικο  ξύδι ,το αλάτι, το πιπέρι, το δεντρολίβανο και ανακατεύουμε πολύ καλά όλα τα υλικά μαζί
  6. Αφήνουμε στην άκρη τη μαρινάδα που φτιάξαμε και παίρνουμε τα 2,5 κιλά χοιρινό κότσι από το ψυγείο
  7. Βάζουμε οδοντογλυφίδες και τρυπάμε σε όλα τα σημεία το κρέας για να μπορέσει να εισχωρήσει μέσα η μαρινάδα
  8. Αφού τα τρυπήσουμε σε όλα τα σημεία τα βάζουμε μέσα στη μαρινάδα και τα καλύπτουμε με μία μεμβράνη 
  9. Έπειτα τα βάζουμε μέσα στο ψυγείο για 10 ώρες (ξεκινάμε αυτή τη διαδικασία από το πρωί)
  10. Μόλις περάσουν οι 10 ώρες τα βγάζουμε τα κρέατα από το ψυγείο και τα γυρνάμε από την άλλη πλευρά (όταν το κάνουμε αυτό θα είναι περίπου στις 9:00 με 10:00 το βράδυ). Τα ξανά σκεπάζουμε με τη μεμβράνη και το αφήνουμε για να τα μαγειρέψουμε το πρωί
  11. Το πρωί τα βγάζουμε από το ψυγείο και αποσύρουμε όλες τις οδοντογλυφίδες
  12. Αφού έχουμε στρώσει λαδόκολλα μέσα σε μία γάστρα τα βάζουμε και τα αλάτίζουμε καλά και από τις δύο πλευρές
  13. Μέσα στη γάστρα προσθέτουμε όλη τη μαρινάδα και τα τυλίγουμε καλά με τη λαδόκολλα
  14. Στη συνέχεια βάζουμε και το καπάκι της γάστρας και ψήνουμε για μισή ώρα στους 200 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις
  15. Αφού περάσει η μισή ώρα χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 170 βαθμούς Κελσίου και αφήνουμε να ψηθούν για τρεισήμισι ώρες ακόμα
  16. Λίγο πριν ψηθούν ξεκινάμε να φτιάξουμε τις πατάτες βράζοντας τες ολόκληρες με τη φλούδα για περίπου 15 με 20 λεπτά
  17. Όσο βράζουν οι πατάτες και αφού έχει επέλθει η ώρα για τα χοιρινά κότσια τα βγάζουμε από το φούρνο αποσύρουμε το καπάκι της γάστρας και τα ψήνουμε για ακόμη 15 λεπτά
  18. Συνεχίζουμε και αφού έχουν βράσει οι πατάτες τις βάζουμε μέσα σε κρύο νερό και τις στεγνώνουμε καλά χαρτί κουζίνας
  19. Μόλις στεγνώσουμε καλά τις πατάμε ελαφρώς με την παλάμη του χεριού μας και τις βάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε ελαιόλαδο
  20. Τις βάζουμε να τις μαγειρέψουμε σε ένα τηγάνι για περίπου 5 με 10 λεπτά 
  21. Μετά τις αλατίζουμε ρίχνουμε την πάπρικα την γλυκιά και το πιπέρι και τις ανακατεύουμε πολύ καλά

Το χοιρινό κότσι και οι πατάτες είναι έτοιμες και το μόνο που απομένει είναι να τα σερβίρουμε στο Χριστουγεννιάτικο τραπέζι μας για να ευχαριστηθεί όλη η οικογένεια. Είναι τόσο νόστιμο και μαλακό το κρέας που απλά λιώνει. Θα είναι το πιο νόστιμο γεύμα για το Χριστουγεννιάτικό σας τραπέζι

Καλή σας επιτυχία!!!

Share :

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Περισσότερες Συνταγές

Scroll to Top