fbpx

Βήμα Βήμα πως να ανοίξετε χωριάτικο φύλλο Λεπτό & Τραγανό

30'

Χρόνος Εκτέλεσης

30'

Χρόνος Αναμονής

Εύκολο

Δυσκολία

10

Μεγάλα Φύλλα

Το να φτιάξεις δικό σου φύλλο δεν είναι δύσκολο αρκεί να ακολουθήσεις κάποια βήματα και όπως έλεγε η Γιαγιά μου αν αγαπάς τις ζύμες και τις πίτες τότε σίγουρα θα κάνεις τις πιο ωραίες πίτες του Κόσμου. Δεν θα ξεχάσω τις μυρωδιές όπου όταν έψηνε την Κιμαδόπιτα στον παραδοσιακό φούρνο μύριζε όλη η γειτονιά! Οπότε λοιπόν θα σας δείξω όπως ακριβώς άνοιγε το φύλλο η γιαγιά μου.

Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :

  • 600 γρ αλεύρι Γ.Ο.Χ
  • 350 γρ νερό
  • 1,5 κτγ αλάτι
  • 1 κτσ λευκό ξύδι
  • 3 κτσ ελαιόλαδο
  • Κορν φλάουρ 

10 φύλλα 50 εκ. το καθένα

Εκτέλεση

  1. Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε 350γρ νερό, 1 κτσ λευκό ξύδι, 3 κτσ ελαιόλαδο, 1,5 κτγ και χτυπάμε με τον γάντζο.
  2. Ρίχνουμε σταδιακά το αλεύρι και χτυπάμε στο μίξερ για 10-12 ‘ λεπτά.
  3. Η ζύμη θα πρέπει να μην κολλάει στα χέρια .
  4. Το ζυμάρι θα είναι περίπου 1 κιλό και το χωρίζουμε σε 10 μπαλάκια των 100γρ.
  5. Τα βουτάμε στο νισεστέ και τα βάζουμε σ ένα ταψί, σκεπασμένα με μεμβράνη να μην ξεραθούν.
  6. Τα αφήνουμε να ξεκουραστούν για 30′ λεπτά.
  7. Παίρνουμε ένα μπαλάκι , το πατάμε λίγο στη μέση  και με έναν πλάστη πιέζουμε τη ζύμη προς τα έξω.
  8. Όταν φτάσουμε τη ζύμη  περίπου στα 20 εκ. , τυλίγουμε την αρχή της ζύμης στον πλάστη και ρολάρουμε με τα χέρια μας το φύλλο απο το κέντρο προς τα έξω σιγά σιγα χωρίς να πιέζουμε.
  9.  Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία ρίχνοντας νισεστέ ώστε να μην κολλάει το φύλλο.
  10. Το φύλλο πρέπει να είναι περίπου 50 εκ.
  11. Συνεχίζουμε  και κάνουμε το ίδιο σε όλα τα φύλλα

Με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να κάνουμε υπέροχες, χωριάτικες πίτες με ότι γέμιση μας αρέσει!!

Καλή σας Επιτυχία!!

Share :

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Περισσότερες Συνταγές

Scroll to Top

Δείτε τη Συνταγή από το LIVE KITCHEN