fbpx

Χρειάζομαι ειδικό τηγάνι για να φτιάξω κρέπες;

Πιο είναι το ιδανικό τηγάνι για να φτιάξω κρέπες, αν δεν έχω το ειδικό τηγάνι γι αυτές;

Τα τηγάνια κρέπας είναι σχετικά επίπεδα τηγάνια που είτε δεν έχουν πλευρές είτε έχουναπό πολύ κοντές ως επικλινείς πλευρές. Πολλές φορές, οι μάγειρες  φοβούνται την ιδέα να φτιάξουν κρέπες επειδή αισθάνονται ότι μπορεί να χρειάζονται ένα ειδικό τηγάνι μόνο για να τις κάνουν σωστές. Ευτυχώς, δεν χρειάζεστε ένα τηγάνι για κρέπες για να φτιάξετε κρέπες και με  οποιοδήποτε καλό τηγάνι μπορείτε να φτιάξετε μια εξαιρετική κρέπα.

Για να φτιάξετε μια κρέπα, χρειάζεστε ένα στερεό τηγάνι που θερμαίνεται ομοιόμορφα και έχει επίπεδη βάση. Αυτό σημαίνει ότι εφόσον τα τηγάνια σας δεν είναι στραβά, σε αυτή την περίπτωση θα συνιστούσα να τα αντικαταστήσετε ούτως ή άλλως, θα πρέπει να είναι σωστά για την οποιαδήποτε χρήση. Προτιμώ να χρησιμοποιήσω ένα αντικολλητικό τηγάνι για να βεβαιωθώ ότι οι κρέπες μου δεν θα κολλήσουν στο τηγάνι, ωστόσο το να λιπαίνω γενναιόδωρα ένα τηγάνι με βούτυρο θα αποτρέψει επίσης το κόλλημα και θα δώσει στις κρέπες σας λίγη επιπλέον γεύση. Είναι αλήθεια ότι είναι εύκολο να χειριστείτε εργαλεία για να γυρίσετε και να αναστρέψετε τις κρέπες μέσα στο τηγάνι μικρής διαμέτρου. Ένα άλλο πλεονέκτημα που μπορείτε να έχετε από τη χρήση «συνηθισμένων» τηγανιών για να κάνετε κρέπες είναι ότι σας δίνουν μια μεγάλη ποικιλία μεγεθών για να διαλέξετε. Χρησιμοποιώ τηγάνια 20 εκατοστών για μικρές κρέπες πρωινού και τηγάνια  30 εκατοστών για μεγάλες, αλμυρές κρέπες και έτσι  δεν χρειάζεται να αγοράσω επιπλέον μαγειρικά σκεύη για την κουζίνα μου.

Share :

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Περισσότερες Συνταγές

Scroll to Top