20'
Χρόνος Εκτέλεσης
7 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος
1 ώρα
Χρόνος Αναμονής
Εύκολο
Δυσκολία
8
Κομμάτια
Ο πιο νόστιμος Χριστουγεννιάτικος κορμός που θα στολίσει το γιορτινό σας τραπέζι!!
Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :
Για το παντεσπάνι
- 40 γρ αλεύρι Γ.Ο.Χ
- Ασπράδια από 2 μέτρια αυγά
- Κρόκοι από 2 μέτρια αυγά
- 1 μέτριο αυγό
- 40 γρ ζάχαρη
- 1 βανιλίνη
- 70 γρ ζάχαρη
- 12 γρ κακάο
- Λίγο αλάτι
Για την σαντιγί βανίλιας
- 200 γρ κρύο γάλα
- 100 γρ σαντιγί στιγμής σε σκόνη με γεύση βανίλια
Για την σαντιγί σοκολάτας
- 200 γρ κρύο γάλα
- 100 γρ σαντιγί στιγμής σε σκόνη με γεύση βανίλια
- 2 κτσ κακάο σκόνη
Για το σιρόπι
- 50 γρ ζάχαρη
- 50 γρ νερό
Για το πασπάλισμα
- Ινδοκάρυδο
Ταψί 25χ35 εκ.
Εκτέλεση
- Σε ένα ταψί 25χ35 εκ. λαδώνουμε και τοποθετούμε καλά την λαδόκολλα.
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα ασπράδια από 2 μέτρια αυγά , λίγο αλάτι και χτυπάμε για 1 λεπτό.
- Προσθέτουμε τα 40 γρ ζάχαρης σταδιακά και χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να γίνει μαρέγκα.
- Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε τους κρόκους από 2 μέτρια αυγά , 1 μέτριο αυγό , τα 70 γρ ζάχαρης και χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να αφρατέψει πολύ καλά το μείγμα(5-7 λεπτά).
- Ενσωματώνουμε την μαρέγκα μέσα στο άλλο μείγμα με απαλές κινήσεις.
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το κακάο , ρίχνουμε την 1 βανιλίνη και με απαλές κινήσεις ανακατεύουμε πολύ καλά το μείγμα για να μην χάσει τον όγκο του.
- Ρίχνουμε το μείγμα μέσα στο ταψί το στρώνουμε για να ναι παντού ομοιόμορφο και το χτυπάμε πάνω στον πάγκο.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 7 λεπτά στους 200 c.
- Το αφήνουμε να κρυώσει.
- Σε ένα μπρίκι ρίχνουμε την ζάχαρη με το νερό και το βράζουμε για 1 λεπτό.
- Με το ζεστό σιρόπι αλείφουμε το κρύο παντεσπάνι.
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε το κρύο γάλα και προσθέτουμε 100 γρ ( 1 φάκελο) σαντιγί στιγμής σε σκόνη με γεύση βανίλια.
- Χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να σχηματιστούν κορυφές.
- Αναποδογυρίζουμε το παντεσπάνι πάνω σε μια λαδόκολλα .
- Βάζουμε την σαντιγί σε ένα κορνέ και την απλώνουμε πάνω σε όλη την επιφάνεια από το παντεσπάνι.
- Τυλίγουμε το παντεσπάνι με την λαδόκολλα και το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
- Βγάζουμε από το ψυγείο τον κορμό τον βάζουμε σε μια πιατέλα με την ένωση να ναι από κάτω και κόβουμε προσεκτικά τις 2 άκρες.
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε το κρύο γάλα , την σαντιγί στιγμής σε σκόνη με γεύση βανίλια , το κακάο σκόνη και χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να σχηματιστούν κορυφές.
- Βάζουμε την σαντιγί σοκολάτας σε ένα κορνέ και τραβάμε οριζόντιες γραμμές πάνω στον κορμό.
- Βάζουμε και ένα από τα κομμάτια που κόψαμε από τις άκρες και το γαρνίρουμε και κείνο με την σαντιγί σοκολάτας.
- Στολίζουμε με Χριστουγεννιάτικα στολίδια και πασπαλίζουμε ινδοκάρυδο.
Ο πιο νόστιμος και ο πιο εντυπωσιακός Χριστουγεννιάτικος κορμός που έχετε φτιάξει ποτέ σας!!
Καλή σας επιτυχία και καλές γιορτές!!
Δείτε το βίντεο εδώ: