20'
Χρόνος Εκτέλεσης
1 ώρα και 20 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος
Εύκολο
Δυσκολία
4
Μερίδες
Μπουγάτσα με υπέροχη κρέμα μια συνταγή εύκολη με αλλιώτικη τεχνική του Πάνου!!
Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :
Για το φύλλο
- 500 γρ φύλλο κρούστας για γλυκά(12-14 φύλλα)
Για την κρέμα
- 1 λίτρο γάλα
- 200 γρ ζάχαρη
- 120 γρ σιμιγδάλι ψιλό
- 2 βανιλίνες
Για το ράντισμα
- 100 γρ σόδα που πίνουμε
- 50 γρ ελαιόλαδο
- 1 κτγ ζάχαρη
Για το πασπάλισμα
- Ζάχαρη άχνη
- Κανέλα
Εκτέλεση
- Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το γάλα , την ζάχαρη , το ψιλό σιμιγδάλι και ανακατεύουμε πάνω στην φωτιά μέχρι να πήξει.
- Προσθέτουμε 2 βανιλίνες και ρίχνουμε το μείγμα σε ένα πυρέξ καλύπτοντάς το με μεμβράνη και το αφήνουμε να κρυώσει.
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε την σόδα που πίνουμε , το ελαιόλαδο , 1 κτγ ζάχαρη και ανακατεύουμε με ένα πινέλο σιλικόνης.
- Ανοίγουμε μια συσκευασία με φύλλο κρούστας για γλυκά 12-14 φύλλα και τα σκεπάζουμε με μεμβράνη για να μην ξεραθούν.
- Αφρατεύουμε την κρέμα με ένα σύρμα.
- Λαδώνουμε ένα μεγάλο ταψί κουζίνας και βάζουμε στον πάτο 4 φύλλα κρούστας ραντιζοντάς τα καλά.
- Κόβουμε με το μαχαίρι 4 φύλλα κρούστας σε ψιλές φέτες και τα αφρατεύουμε.
- Τα βάζουμε μέσα στο ταψί και τα ραντίζουμε .
- Ρίχνουμε με μια μαρίζ την κρέμα σε όλο το ταψί και την στρώνουμε ομοιόμορφα.
- Διπλώνουμε τις άκρες από τα φύλλα και συγχρόνως ραντίζουμε.
- Τοποθετούμε από πάνω τα τελευταία 4 φύλλα , ραντίζουμε και σπρώχνουμε τις άκρες προς τα μέσα.
- Τρυπάμε με ένα ξυλάκι όλη την επιφάνεια της μπουγάτσας και ραντίζουμε.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 1 ώρα και 20 λεπτά στους 160 c.
- Βάζουμε την μπουγάτσα να κρυώσει πάνω σε μια σχάρα.
- Πασπαλίζουμε άχνη και κανέλα.
Η μπουγάτσα είναι έτοιμη να την απολαύσετε, μια συνταγή με αλλιώτικη τεχνική που θα σας ενθουσιάσει!!
Καλή σας επιτυχία!!
Δείτε το βίντεο εδώ :