fbpx

Μπουγάτσα Εύκολη με Αλλιώτικη Τεχνική του Πάνου | Συνταγή

20'

Χρόνος Εκτέλεσης

1 ώρα και 20 λεπτά

Χρόνος Ψησίματος

Εύκολο

Δυσκολία

4

Μερίδες

Μπουγάτσα με υπέροχη κρέμα μια συνταγή εύκολη με αλλιώτικη τεχνική του Πάνου!!

Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :

Για το φύλλο

  • 500 γρ φύλλο κρούστας για γλυκά(12-14 φύλλα)

Για την κρέμα

  • 1 λίτρο γάλα
  • 200 γρ ζάχαρη
  • 120 γρ σιμιγδάλι ψιλό
  • 2 βανιλίνες

Για το ράντισμα

  • 100 γρ σόδα που πίνουμε
  • 50 γρ ελαιόλαδο
  • 1 κτγ ζάχαρη

Για το πασπάλισμα

  • Ζάχαρη άχνη
  • Κανέλα

Εκτέλεση

  1. Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το γάλα , την ζάχαρη , το ψιλό σιμιγδάλι και ανακατεύουμε πάνω στην φωτιά μέχρι να πήξει.
  2. Προσθέτουμε 2 βανιλίνες και ρίχνουμε το μείγμα σε ένα πυρέξ καλύπτοντάς το με μεμβράνη και το αφήνουμε να κρυώσει.
  3. Σε ένα μπολ ρίχνουμε την σόδα που πίνουμε , το ελαιόλαδο , 1 κτγ ζάχαρη και ανακατεύουμε με ένα πινέλο σιλικόνης.
  4. Ανοίγουμε μια συσκευασία με φύλλο κρούστας για γλυκά 12-14 φύλλα και τα σκεπάζουμε με μεμβράνη για να μην ξεραθούν.
  5. Αφρατεύουμε την κρέμα με ένα σύρμα.
  6. Λαδώνουμε ένα μεγάλο ταψί κουζίνας και βάζουμε στον πάτο 4 φύλλα κρούστας ραντιζοντάς τα καλά.
  7. Κόβουμε με το μαχαίρι 4 φύλλα κρούστας σε ψιλές φέτες και τα αφρατεύουμε.
  8. Τα βάζουμε μέσα στο ταψί και τα ραντίζουμε .
  9. Ρίχνουμε με μια μαρίζ την κρέμα σε όλο το ταψί και την στρώνουμε ομοιόμορφα.
  10. Διπλώνουμε τις άκρες από τα φύλλα και συγχρόνως ραντίζουμε.
  11. Τοποθετούμε από πάνω τα τελευταία 4 φύλλα , ραντίζουμε και σπρώχνουμε τις άκρες προς τα μέσα.
  12. Τρυπάμε με ένα ξυλάκι όλη την επιφάνεια της μπουγάτσας και ραντίζουμε.
  13. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 1 ώρα και 20 λεπτά στους 160 c.
  14. Βάζουμε την μπουγάτσα να κρυώσει πάνω σε μια σχάρα.
  15. Πασπαλίζουμε άχνη και κανέλα.

Η μπουγάτσα είναι έτοιμη να την απολαύσετε, μια συνταγή με αλλιώτικη τεχνική που θα σας ενθουσιάσει!!

Καλή σας επιτυχία!!

Δείτε το βίντεο εδώ :

Share :

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Περισσότερες Συνταγές

Scroll to Top

Δείτε τη Συνταγή από το LIVE KITCHEN