15΄
Χρόνος Εκτέλεσης
20΄-25΄
Χρόνος Ψησίματος
3 ώρες
Χρόνος Αναμονής
Εύκολο
Δυσκολία
13
Κομμάτια
Φτιάξτε Πεντανόστιμα Νηστίσιμα σιροπιαστά Ροξάκια για όλες τις περιστάσεις!!
Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :
Για την ζύμη
- 470 γρ αλεύρι Γ.Ο.Χ
- 7 γρ ξηρή μαγιά
- 140 γρ ηλιέλαιο
- 100 γρ χλιαρό νερό
- 100 γρ χυμό πορτοκάλι
- Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- 1 κτσ ζάχαρη
- 1 κτγ μπέικεν πάουντερ
- 1/2 κτγ κανέλα
- Λίγο αλάτι
- 2 βανιλίνες
- 2 κτσ κακάο σκόνη
Για το σιρόπι
- 600 γρ νερό
- 700 γρ ζάχαρη
- Φλούδες από 1 λεμόνι
- 1 κτσ χυμό λεμόνι
Εκτέλεση
- Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το νερό , την ζάχαρη , φλούδες από 1 λεμόνι , 1 κτσ χυμό λεμόνι και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά.
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε το νερό και την μαγιά και με ένα σύρμα ανακατεύουμε να διαλυθεί καλά η μαγιά.
- Προσθέτουμε το ηλιέλαιο , τον χυμό πορτοκάλι , την κανέλα , λίγο αλάτι , το μπέικεν, ξύσμα από 1 πορτοκάλι , τις βανιλίνες και σταδιακά ρίχνουμε το αλεύρι Γ.Ο.Χ μέχρι να σχηματιστεί μια εύπλαστη ζύμη.
- Σκεπάζουμε το μπολ με μια μεμβράνη και αφήνουμε την ζύμη να ξεκουραστεί για 1 ώρα.
- Χωρίζουμε την ζύμη σε μικρότερο(370 γρ) και μεγαλύτερο μέγεθος(470 γρ).
- Στην μικρότερη ζύμη ρίχνουμε 2 κτσ κακάο και την ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθεί καλά το κακάο.
- Ανοίγουμε το λευκό ζυμάρι με έναν πλάστη και στην άκρη βάζουμε το σοκολατένιο ζυμάρι αφού το τεντώσουμε σαν κορδόνι.
- Ρολάρουμε την ζύμη και τσιμπάμε τις άκρες για να μην μας ανοίξει.
- Όσο πιο πολύ ανοίξουμε το κορδόνι τόσο πιο μικρά θα βγουν τα ροξάκια.
- Κόβουμε τα ροξάκια τα πατάμε ελαφρώς με τα χέρια μας και τα βάζουμε σε ένα ταψί.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 20-25 λεπτά στους 160 c.
- Μόλις τα βγάλουμε τα βουτάμε ένα ένα στο κρύο σιρόπι τα βάζουμε στο ταψί και έπειτα ρίχνουμε όλο το σιρόπι πάνω από τα ροξάκια.
- Τα αφήνουμε μέσα στο σιρόπι για 2 ώρες.
Τα νηστίσιμα ροξάκια με πορτοκάλι είναι έτοιμα να τα απολαύσετε εσείς και οι αγαπημένοι σας!!
Καλή σας επιτυχία!!
Δείτε το βίντεο εδώ :