fbpx

Νηστίσιμη Γλυκάρα ! Πάστα σοκολάτα-μπανάνα

30'

Χρόνος Εκτέλεσης

180'

Χρόνος Αναμονής

20'

Χρόνος Ψησίματος

Εύκολο

Δυσκολία

12

Μερίδες

Νηστίσιμη Γλυκάρα ! Πάστα σοκολάτα-μπανάνα

Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :

Για το παντεσπάνι:

  •  100 γρ αμύγδαλο
  • 350 γρ αλεύρι
  • 100 γρ ζάχαρη
  • 1 κτγ μπέικεν πάουντερ
  • 1 κτγ μαγειρική σόδα
  • 1/2 κτγ αλάτι
  • 2 βανίλιες
  • 4 κτσ κακάο σκόνη
  • 150 γρ κουβερτούρα
  • 500 γρ νερό
  • 100 γρ ηλιέλαιο-

Για το σιρόπι:

  • 200 γρ νερό
  • 200 γρ ζάχαρη
  • 50 γρ κακάο σκόνη

Για την κρέμα μπανάνας:

  • 1 λίτρο 300 γρ χυμό μπανάνας
  • 150 γρ κορν φλάουρ

Για το γλάσσο σοκολάτας:

  • 150 γρ νερό
  • 250 γρ κουβερτούρα

ταψί 25×30

Εκτέλεση

  • Ξεκινάμε με το παντεσπάνι. Σε έναν πολυκόφτη θα βάλουμε 100 γρ αμύγδαλο άψητο και θα το θρυμματίσουμε.
  • Στην συνέχεια μέσα σε ένα μπολ θα ρίξουμε 350γρ αλεύρι, το θρυμματισμένο αμύγδαλο, 100γρ ζάχαρη, 1κτγ μπέικεν, 1κτγ μαγειρική  σόδα,100γρ  ηλιέλαιο, 4κτσ  κακάο,1/2 κτγ αλάτι, 500γρ νερό, 2 βανίλιες,καθώς και 150γρ κουβερτούρα και θα τα ανακατέψουμε καλά.
  • Επειτα βάζουμε το μείγμα μας σε ένα ταψάκι 25×30 και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180c για 20′ λεπτά
  • Στην συνέχεια μέχρι να ψηθεί το παντεσπάνι μας φτιάχνουμε το σιρόπι. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε 200γρ νερό, 200γρ ζάχαρη, 50γρ κακάο και βράζουμε πάνω στην φωτιά για περίπου 1 λεπτό.
  • Με το που βγάλουμε το παντεσπάνι ρίχνουμε το καυτό το σιροπι και περιμένουμε μέχρι να ποτίσει καλά.
  • Ετοιμάζουμε την κρέμα μπανάνας. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε 1 λίτρο και 300γρ χυμό μπανάνας, 150γρ κορν φλάουρ και ανακατευουμε πανω στην φωτιά μέχρι να πήξει.
  • Έπειτα την στρώνουμε καλά στο ταψάκι μας.
  • Τέλος θα φτιάξουμε το γλάσο σοκολάτας βάζοντας σε μια κατσαρόλα να ζεσταθεί 150γρ νερό  και  ρίχνοντας μέσα 250γρ κουβερτούρα. Το ρίχνουμε προσεκτικά πάνω στην κρέμα και το τοποθετούμε μέσα στο ψυγείο για 3 ώρες περίπου..

Καλή επιτυχία!!

Share :

Περισσότερες Συνταγές

Scroll to Top