120'
Χρόνος Εκτέλεσης
80'
Χρόνος Αναμονής
35'
Χρόνος Ψησίματος
Δύσκολο
Δυσκολία
10
Μερίδες
Η Πολίτικη Βασιλόπιτα που θα φτιάξετε και θα ενθουσιαστείτε!!
Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :
- 50 γρ νωπή μαγιά
- 750 γρ αλεύρι για τσουρέκι 14% πρωτεΐνη
- 200 γρ γάλα
- 100 γρ βούτυρο
- 2 βανιλίνες
- 1 κτγ μαχλέπι
- 3 γρ μαστίχα Χίου
- 250 γρ ζάχαρη άχνη
- Ξύσμα απο ενα πορτοκάλι
- 4 αυγά
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ θα ετοιμάσουμε το μείγμα μαγιάς, που ειναι μαγιά ,γάλα , ζάχαρη άχνη και αλεύρι.
- Το αφήνουμε να φουσκώσει περίπου 30λεπτά
- Όση ώρα θα περιμένουμε να φουσκώσει το μείγμα μαγιάς θα πάρουμε τον πολύκόφτη μας θα ρίξουμε την (μαστίχα Χίου)2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη , ένα κουταλάκι του γλυκού μαχλέπι, 2 βανιλίνες και θα το χτυπήσουμε μέχρι που να γίνει σκόνη
- Έπειτα θα το ενσωματώσουμε μέσα στο αλεύρι μαζί με τα 200 γραμμάρια ζάχαρη άχνη.
- Σε ένα άλλο μπολ θα χτυπήσουμε τα 4 αυγά και θα ρίξουμε το ξύσμα πορτοκαλιού
- Στη συνέχεια θα ρίξουμε το αλεύρι με τα μυρωδικά σιγά-σιγά μέσα στα αυγά μέχρι να σχηματιστεί μία ζύμη
- Μόλις δούμε ότι σχηματίζεται μία εύπλαστη όμορφη ζύμη τότε ήρθε η ώρα να ενσωματώσουμε και το βούτυρο(λιωμένο) σιγά-σιγά
- Βάλτε τη ζύμη σε ένα μπολ και αφήστε την να διπλασιαστεί περίπου 40 με 50 λεπτά
- Στην συνέχεια θα κόψουμε τη ζύμη σε 3 κομμάτια και θα σχηματίσουμε 3 φυτίλια
- Θα τα πλέξουμε σε σχήμα τσουρεκιού και στη συνέχεια θα τα τυλίξουμε σε σχήμα σαλιγκαριού.
- Τοποθετούμε τη ζύμη τσουρεκιού σε μία στρογγυλή φόρμα 28 η 30 εκατοστά και την πατάμε να πάρει το σχήμα της φόρμας.
- Στην συνέχεια ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 30-35′ λεπτά στους 180c αφού έχουμε βάλει ένα ταψάκι στον πάτο του φούρνου ρίχνοντας λίγο καυτό νερό για να ανέβουν τα επίπεδα υγρασίας μέσα στο φούρνο. Έτσι πετυχαίνουμε πιο καλό φούσκωμα και πιο αφράτη ζύμη. Το φλουρί πάντα στο τέλος δεν είναι καλό να ψήνουμε μέταλλα μέσα σε ζύμες ειδικά αλουμίνιο
Αυτή η Βασιλόπιτα είναι η καλύτερη Βασιλόπιτα που έχετε φτιάξει.
Καλή σας επιτυχία και καλές γιορτές!!!!