fbpx

Δροσερή Τούρτα Ψυγείου | Γλυκό ψυγείου Συνταγή!!

30'

Χρόνος Εκτέλεσης

2 ώρες

Χρόνος Αναμονής

Εύκολο

Δυσκολία

12

Μερίδες

Φτιάξτε δροσερή τούρτα Ψυγείου -Ένα γλυκό ψυγείου ιδανικό για γιορτές , γενέθλια ,πάρτι και όσοι δοκιμάζουν ξετρελαίνονται!!

Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :

Για την βάση

  •  225 γρ μπισκότα πτι μπερ
  • 150 γρ γάλα 

Για την κρέμα κακάο

  • 700 γρ γάλα
  • 70 γρ κορν φλάουρ
  • 150 γρ ζάχαρη
  • 30 γρ κακάο σκόνη
  • 2 βανιλίνες
  • 1 κτσ βούτυρο 

Για την κρέμα βανίλια

  • 700 γρ γάλα
  • 70 γρ κορν φλάουρ
  • 150 γρ ζάχαρη
  • 2 βανιλίνες
  • 1 κτσ βούτυρο

Για το γλάσο

  • 250 γρ νερό
  • 30 γρ ζάχαρη
  • 20 γρ κορν φλάουρ
  • 20 γρ κακάο σκόνη
  • 75 γρ κουβερτούρα υγείας με περιεκτικότητα 60%κακάο(sisinni)
  • 1 κτσ βούτυρο 

Για το στολισμό

  • Σοκολατένιες μπάλες maltesers
  • Τριμμένο καρύδι

Φόρμα 26 εκ.

Εκτέλεση

  1. Σε μια φόρμα 26 εκ. στρώνουμε στον πάτο μπισκότα πτι μπερ.
  2. Με ένα πινέλο βρέχουμε με γάλα προσεκτικά όλα τα τα μπισκότα.
  3. Βουτάμε τα μπισκότα μέσα στο γάλα και τα τοποθετούμε  γύρω γύρω από το δαχτυλίδι της φόρμας σε όρθια θέση το ένα δίπλα στο άλλο.
  4. Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το κορν φλάουρ, το κακάο σκόνη , την ζάχαρη , τις βανιλίνες  και το γάλα και ανακατεύουμε καλά τα υλικά.
  5. Βάζουμε το κατσαρολάκι στην φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει.
  6. Αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο.
  7. Ρίχνουμε το μείγμα μέσα στην φόρμα και το στρώνουμε με μια μαρίζ.
  8. Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το κορν φλάουρ , την ζάχαρη , τις βανιλίνες και το γάλα και αφού ανακατέψουμε καλά το βάζουμε πάνω στην φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει.
  9. Αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο.
  10. Ρίχνουμε το μείγμα μέσα στην φόρμα και το στρώνουμε με μια μαρίζ.
  11. Ψιλοκόβουμε σε ένα ξύλο κοπής εξαιρετικής ποιότητας κουβερτούρα υγείας με περιεκτικότητα 60% κακάο (sisinni).
  12. Σε ένα αντικολητικό τηγάνι ρίχνουμε το κορν φλάουρ , το κακάο σκόνη , την ζάχαρη και το νερό και ανακατεύουμε πάνω στην φωτιά μέχρι να πήξει.
  13. Κλείνουμε την φωτιά και προσθέτουμε την ψιλοκομμένη κουβερτούρα μαζί με 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο.
  14. Ανακατεύουμε πολύ καλά να λιώσει η κουβερτούρα και ρίχνουμε το γλάσο πάνω από την κρέμα βανίλια.
  15. Στρώνουμε ομοιόμορφα το γλάσο και το βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.
  16. Στολίζουμε με σοκολατένιες μπάλες maltesers και τριμμένο καρύδι.

Το γλυκό ψυγείου είναι έτοιμο να στολίσει το τραπέζι σας ιδανικό για γιορτές , γενέθλια , πάρτι ή για οπουδήποτε εσείς θέλετε. Το σίγουρο είναι πως μικροί και μεγάλοι θα το λατρέψουν!!

Καλή σας επιτυχία!!

Δείτε το βίντεο:

Share :

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Περισσότερες Συνταγές

Scroll to Top

Δείτε τη Συνταγή από το LIVE KITCHEN