30'
Χρόνος Εκτέλεσης
2 ώρες
Χρόνος Αναμονής
Εύκολο
Δυσκολία
12
Μερίδες
Φτιάξτε δροσερή τούρτα Ψυγείου -Ένα γλυκό ψυγείου ιδανικό για γιορτές , γενέθλια ,πάρτι και όσοι δοκιμάζουν ξετρελαίνονται!!
Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :
Για την βάση
- 225 γρ μπισκότα πτι μπερ
- 150 γρ γάλα
Για την κρέμα κακάο
- 700 γρ γάλα
- 70 γρ κορν φλάουρ
- 150 γρ ζάχαρη
- 30 γρ κακάο σκόνη
- 2 βανιλίνες
- 1 κτσ βούτυρο
Για την κρέμα βανίλια
- 700 γρ γάλα
- 70 γρ κορν φλάουρ
- 150 γρ ζάχαρη
- 2 βανιλίνες
- 1 κτσ βούτυρο
Για το γλάσο
- 250 γρ νερό
- 30 γρ ζάχαρη
- 20 γρ κορν φλάουρ
- 20 γρ κακάο σκόνη
- 75 γρ κουβερτούρα υγείας με περιεκτικότητα 60%κακάο(sisinni)
- 1 κτσ βούτυρο
Για το στολισμό
- Σοκολατένιες μπάλες maltesers
- Τριμμένο καρύδι
Φόρμα 26 εκ.
Εκτέλεση
- Σε μια φόρμα 26 εκ. στρώνουμε στον πάτο μπισκότα πτι μπερ.
- Με ένα πινέλο βρέχουμε με γάλα προσεκτικά όλα τα τα μπισκότα.
- Βουτάμε τα μπισκότα μέσα στο γάλα και τα τοποθετούμε γύρω γύρω από το δαχτυλίδι της φόρμας σε όρθια θέση το ένα δίπλα στο άλλο.
- Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το κορν φλάουρ, το κακάο σκόνη , την ζάχαρη , τις βανιλίνες και το γάλα και ανακατεύουμε καλά τα υλικά.
- Βάζουμε το κατσαρολάκι στην φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει.
- Αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο.
- Ρίχνουμε το μείγμα μέσα στην φόρμα και το στρώνουμε με μια μαρίζ.
- Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το κορν φλάουρ , την ζάχαρη , τις βανιλίνες και το γάλα και αφού ανακατέψουμε καλά το βάζουμε πάνω στην φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει.
- Αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο.
- Ρίχνουμε το μείγμα μέσα στην φόρμα και το στρώνουμε με μια μαρίζ.
- Ψιλοκόβουμε σε ένα ξύλο κοπής εξαιρετικής ποιότητας κουβερτούρα υγείας με περιεκτικότητα 60% κακάο (sisinni).
- Σε ένα αντικολητικό τηγάνι ρίχνουμε το κορν φλάουρ , το κακάο σκόνη , την ζάχαρη και το νερό και ανακατεύουμε πάνω στην φωτιά μέχρι να πήξει.
- Κλείνουμε την φωτιά και προσθέτουμε την ψιλοκομμένη κουβερτούρα μαζί με 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο.
- Ανακατεύουμε πολύ καλά να λιώσει η κουβερτούρα και ρίχνουμε το γλάσο πάνω από την κρέμα βανίλια.
- Στρώνουμε ομοιόμορφα το γλάσο και το βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.
- Στολίζουμε με σοκολατένιες μπάλες maltesers και τριμμένο καρύδι.
Το γλυκό ψυγείου είναι έτοιμο να στολίσει το τραπέζι σας ιδανικό για γιορτές , γενέθλια , πάρτι ή για οπουδήποτε εσείς θέλετε. Το σίγουρο είναι πως μικροί και μεγάλοι θα το λατρέψουν!!
Καλή σας επιτυχία!!
Δείτε το βίντεο: