fbpx

Δροσερό Γλυκό! ( Πάστα ροδάκινο )

30'

Χρόνος Εκτέλεσης

120'

Χρόνος Αναμονής

Εύκολο

Δυσκολία

16-17

Μερίδες

Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :

Για την βάση:

  • 1,5 πακέτο μπισκότα πτι μπερ
  • 120 γρ χυμό ροδάκινο

Για την κρέμα ροδάκινο:

  •  1 λίτρο χυμό ροδάκινο
  • 120 γρ ζάχαρη
  • 120 γρ κορν φλάουρ

Για την κρέμα γάλακτος:

  • 400 ml κρέμα γάλακτος 35%λιπαρά
  • 50 γρ ζάχαρη

Για το στόλισμα:

  • Αμύγδαλο φιλέ

Ταψι 25×30

Εκτέλεση

  1. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε 1 λίτρο χυμό ροδάκινο,120 γρ κορν φλάουρ, 120γρ ζάχαρη και ανακατεύουμε πάνω στην φωτιά μέχρι να πήξει
  2. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και χωρίζουμε την κρέμα στα δύο. Σκεπάζουμε την μισή κρέμα και την τοποθετούμε στο ψυγείο
  3. Σε ένα ταψί 25χ30 αρχίζουμε να βάζουμε με την σειρά 1,5 πακέτο μπισκότα πτι μπερ αφού πρώτα τα βουτάμε ένα ένα σε χυμο ροδάκινο
  4. Μόλις κάνουμε την πρώτη στρώση ρίχνουμε την μισή κρέμα που έχουμε κρατήσει στην άκρη(εκτός ψυγείου) Αφού στρώσουμε την κρέμα συνεχίζουμε και με την δεύτερη στρώση
  5. Σε ένα μπολ ρίχνουμε 400ml κρέμα γάλακτος(κρύα)και προσθέτουμε και 50gr ζάχαρη.Χτυπάμε πολύ καλά μέχρι να γίνει σαντιγί
  6. Έπειτα βγάζουμε την άλλη μισή κρέμα που είχαμε βάλει νωρίτερα στο ψυγείο και την αναμιγνύουμε με την κρέμα γάλακτος. Την ρίχνουμε μέσα στο ταψάκι μας και την απλώνουμε ομοιόμορφα παντού
  7. Γαρνίρουμε με φιλέ αμυγδάλου και βάζουμε το γλυκό μας στο ψυγείο για 2 ώρες.

Καλη σας Επιτυχια!!!

Share :

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Περισσότερες Συνταγές

Scroll to Top