30'
Χρόνος Εκτέλεσης
120'
Χρόνος Αναμονής
Εύκολο
Δυσκολία
16-17
Μερίδες
Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :
Για την βάση:
- 1,5 πακέτο μπισκότα πτι μπερ
- 120 γρ χυμό ροδάκινο
Για την κρέμα ροδάκινο:
- 1 λίτρο χυμό ροδάκινο
- 120 γρ ζάχαρη
- 120 γρ κορν φλάουρ
Για την κρέμα γάλακτος:
- 400 ml κρέμα γάλακτος 35%λιπαρά
- 50 γρ ζάχαρη
Για το στόλισμα:
- Αμύγδαλο φιλέ
Ταψι 25×30
Εκτέλεση
- Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε 1 λίτρο χυμό ροδάκινο,120 γρ κορν φλάουρ, 120γρ ζάχαρη και ανακατεύουμε πάνω στην φωτιά μέχρι να πήξει
- Αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και χωρίζουμε την κρέμα στα δύο. Σκεπάζουμε την μισή κρέμα και την τοποθετούμε στο ψυγείο
- Σε ένα ταψί 25χ30 αρχίζουμε να βάζουμε με την σειρά 1,5 πακέτο μπισκότα πτι μπερ αφού πρώτα τα βουτάμε ένα ένα σε χυμο ροδάκινο
- Μόλις κάνουμε την πρώτη στρώση ρίχνουμε την μισή κρέμα που έχουμε κρατήσει στην άκρη(εκτός ψυγείου) Αφού στρώσουμε την κρέμα συνεχίζουμε και με την δεύτερη στρώση
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε 400ml κρέμα γάλακτος(κρύα)και προσθέτουμε και 50gr ζάχαρη.Χτυπάμε πολύ καλά μέχρι να γίνει σαντιγί
- Έπειτα βγάζουμε την άλλη μισή κρέμα που είχαμε βάλει νωρίτερα στο ψυγείο και την αναμιγνύουμε με την κρέμα γάλακτος. Την ρίχνουμε μέσα στο ταψάκι μας και την απλώνουμε ομοιόμορφα παντού
- Γαρνίρουμε με φιλέ αμυγδάλου και βάζουμε το γλυκό μας στο ψυγείο για 2 ώρες.
Καλη σας Επιτυχια!!!