fbpx

Μελιτζανόπιτα με Χειροποίητο Φύλλο

30'

Χρόνος Εκτέλεσης

30'

Χρόνος Αναμονής

110'

Χρόνος Ψησίματος

Εύκολο

Δυσκολία

15

Μερίδες

Μελιτζανόπιτα με Χειροποίητο Φύλλο

Υλικά

Για την ζύμη:

  • 600 γρ αλεύρι για τσουρέκι
  • 350 γρ νερό
  • 1,5 κτσ αλάτι
  • 60 γρ ηλιέλαιο

Για την γέμιση:

  • 3 κόκκινες πιπεριές
  • 3 μελιτζάνες
  • 1 κρεμμύδι
  • μαιντανό
  • Άνηθο
  • 200 γρ τυρί φέτα
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • Αλάτι

Για το πασπάλισμα:

  • Λιωμένο βούτυρο αγελάδος

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ ρίχνουμε 350γρ νερο,1,5 κτσ αλάτι,600γρ αλεύρι,60γρ ηλιέλαιο και ανακατεύουμε πολύ καλά ώσπου να γίνει μια ωραία ζυμή που να μην κολλάει στα χέρια.
  2. Έπειτα την χωρίζουμε σε 3 κομμάτια και ανοίγουμε ένα ένα το ζυμάρι στην διάμετρο του πιάτου. Στο πιάτο ρίχνουμε ηλιέλαιο και βάζουμε το ζυμάρι αφου το έχουμε αλείψει πάνω κάτω με το ηλιέλαιο.
  3. Τοποθετούμε πάνω από το ζυμάρι διαφανής μεμβράνη και συνεχίζουμε ακριβώς την ίδια διαδικασία και με τα άλλα ζυμάρια ακριβώς πάνω από την μεμβράνη.
  4. Τέλος αφήνουμε τα ζυμάρια μας να ξεκουραστούν για 30-35 λεπτά ο χρόνος ξεκούρασης ειναι αυτό που βοηθάει να μην σκίζεται το ζυμάρι μαζί με το καλό δυνατό αλεύρι
  5. Συνεχίζουμε με την γέμιση και σε ένα ταψί βάζουμε 3 κόκκινες πιπεριές και 3 μελιτζάνες.Αφού τις χαράξουμε μία μία βάζουμε να ψηθούν σε προθερμασμένο φούρνο για 30- 35 λεπτά στους 200 c.
  6. Ύστερα καθαρίζουμε ένα κρεμμύδι και σε ένα τηγανάκι το τσιγαρίζουμε μέχρι να γυαλίσει. Αφού έχουν ψηθεί οι πιπεριές και οι μελιτζάνες τα καθαρίζουμε και τα πολτοποιούμε με την βοήθεια ενός μαχαιριού.
  7. Προσθέτουμε και το κρεμμύδι που είχαμε τσιγαρίσει βάζουμε 2 σκελίδες σκόρδου,τυρί φετα,αλάτι,μαιντανό και άνηθο. Μετά παίρνουμε να ανοίξουμε το φύλλο μας και πάνω στο τραπέζι ρίχνουμε ηλιέλαιο και το πασαλείβουμε πέρα για πέρα.
  8. Βάζουμε το πρώτο το ζυμάρι και με τα χέρια μας το ανοίγουμε απο μέσα προς τα έξω τόσο πολύ που θα καλύψει σχεδόν όλο το τραπέζι.Τις χοντρές άκρες από το ζυμάρι τις κόβουμε.
  9. Τοποθετούμε σε μια σειρά πάνω στην ζύμη την γέμιση και ραντίζουμε με λιωμένο αγελαδινό βούτυρο και αρχίζουμε να ρολάρουμε το ζυμάρι.
  10. Έπειτα το στρίβουμε και το κάνουμε κουλούρα.Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία και με τα άλλα 2 φύλλα. Αφού τα ετοιμάσουμε με ένα πινέλο τα πασπαλίζουμε με λιωμένο αγελαδινό βούτυρο.
  11. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 50-60 λεπτά στους 180c!!!H μελιτζανοπιτά μας είναι έτοιμη

Καλή σας επιτυχία

 
 

Share :

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Περισσότερες Συνταγές

Scroll to Top