fbpx

Συνταγή για Κιμαδόπιτα αφράτη και πεντανόστιμη!!

30'

Χρόνος Εκτέλεσης

2 ώρες

Χρόνος Αναμονής

35'

Χρόνος Ψησίματος

Εύκολο

Δυσκολία

15

Μερίδες

Φτιάξτε την πιο εύκολη & Πρωτότυπη Κιμαδόπιτα ..Είναι αφράτη και όλοι θα την λατρέψουν!!

Υλικά

Για την ζύμη:

  • 300 γρ γάλά
  • 100 γρ ηλιέλαιο
  • 600 γρ αλεύρι
  • 1,5 κτγ αλάτι
  • 7 γρ ξηρή μαγιά
  • 1 κτγ ζάχαρη

Για τον μοσχαρίσιο κιμά:

  • 200 γρ μοσχαρίσιο κιμά
  • 100 γρ μπέικον
  • 1 κτσ ξύδι βαλσάμικο
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 κτγ αλάτι Ιμαλαίων
  • Θυμάρι
  • Κανέλα
  • Ρίγανη
  • 3 γρ μιξ 3 πιπεριές
  • Ελαιόλαδο

Για το άλειμμα:

  • 1 κρόκο αυγού
  • Ηλιέλαιο

Ταψί 40cm

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ ρίχνουμε 300γρ γάλα, 100γρ ηλιέλαιο, 1κτγ ζάχαρη, 600γρ αλεύρι ,7 γρ ξηρή μαγιά, 1,5 κτγ αλάτι και τα πλάθουμε πολύ καλά ώσπου να γίνει μια εύπλαστη ζύμη.
  2. Την βάζουμε να φουσκώσει για 2 ώρες.
  3. Σε ένα γουδί ρίχνουμε 1κτγ αλάτι Ιμαλαίων, θυμάρι, ρίγανη, κανέλα, μιξ  από 3 πιπεριές και τα σπάμε καλά ώσπου να γίνουν σκόνη.
  4. Φτιάχνουμε τον κιμά ρίχνοντας στο τηγάνι  ελαιόλαδο.
  5. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το κάνουμε 3 – 4 βόλτες ώσπου να ροδίσει.
  6. Ρίχνουμε 200γρ κιμά και τον σπάμε σε μικρά κομμάτια.
  7. Μετά από λιγο προσθέτουμε 100γρ μπέικον, 1κτσ βαλσάμικο ξύδι, και τα μπαχαρικά από το γουδί.
  8. Αχνίζουμε πάνω στην φωτιά για 3-4 λεπτά και μετά από λίγο  αποσύρουμε τον κιμά.
  9. Τον ρίχνουμε σε ένα σκεύος και τον αφήνουμε να κρυώσει.
  10. Το χωρίζουμε την ζύμη στην μέση και μέσα σε ένα ταψί 40 εκ. προσθέτουμε λίγο ηλιέλαιο και ανοίγουμε το πρώτο ζυμάρι προσεκτικά με τα χεριά μας μέχρι να καλύψει όλη την επιφάνεια του ταψιού.
  11. Προσθέτουμε τον κιμά και τον απλώνουμε καλά σε όλη την επιφάνεια.
  12. Συνεχίζουμε και με το δεύτερο ζυμάρι.
  13. Πάνω σε μια διαφανής μεμβράνη ρίχνουμε λίγο ηλιέλαιο και με τα χέρια μας ανοίγουμε το ζυμάρι
  14. Έπειτα το τοποθετούμε πάνω από τον κιμά και το ανοίγουμε καλά να είναι ομοιόμορφο παντού.
  15. Καλύπτουμε το ταψί και το αφήνουμε να φουσκώσει για 20 λεπτά.
  16. Σε ένα μπολάκι ρίχνουμε 1 κρόκο αυγού, ηλιέλαιο και αναμιγνύουμε καλά.
  17. Με την άκρη των δακτύλων μας βουτάμε μέσα στο μείγμα και δίνουμε στριφτό σχήμα στην πίτα μας.
  18. Ότι μείγμα έχει περισσέψει με ένα πινέλο αλείφουμε την πίτα.
  19. Την βάζουμε μέσα σε προθερμασμένο φούρνο και την ψήνουμε στις αντιστάσεις για 35 λεπτά στους 200 c

Η κιμαδόπιτα είναι τόσο νόστιμη και λαχταριστή που θα την φτιάχνετε συνέχεια!!

Καλή σας Επιτυχία!!

Δείτε το βίντεο:

Share :

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Περισσότερες Συνταγές

Scroll to Top

Δείτε τη Συνταγή από το LIVE KITCHEN