fbpx

Εύκολα παγωτάκια σάντουιτς με πραλίνα & καραμέλα!!

30'

Χρόνος Εκτέλεσης

240'

Χρόνος Αναμονής

Εύκολο

Δυσκολία

20

Μερίδες

Εύκολο-Δροσερό Γλυκάκι!!

Υλικά

  • 500 μλ κρέμα γάλακτος
  • 100 γρ ζάχαρη
  • 350 γρ γάλα
  • 200 γρ πραλίνα φουντουκιού
  • Λίγο αλάτι
  • σιρόπι καραμέλας
  • 270 γρ πτι μπερ

Εκτέλεση

  • Ζεσταίνουμε για 30 δευτερόλεπτα με 1 λεπτό την πραλίνα σοκολάτας 
  • Μετράμε 350 γρ κρύο γάλα η εβαπορέ συμπυκνωμένο. Αν  βάλουμε φρέσκο γάλα τότε θα πρέπει να το βάλουμε στο μάτι σε χαμηλή θερμοκρασία για 30 λεπτά μέχρι να χάσει το 30% τις υγρασίας του. Απο τα 350 γρ να μείνουν 266  γρ.
  • Αφαιρούμε απο την εστία  και κρυώνουμε ρίχνοντας σε ένα άλλο άλλο μπολ η σκεύος μέχρι να πέσει η θερμοκρασία του.
  • Μετά απο 10 λεπτά περίπου το βάζουμε στο ψυγείο για να κρυώσει τελείως.
  • Σε ένα μπολ θα ρίξουμε  500 μλ  κρύα κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά και θα χτυπήσουμε με 100 γρ ζάχαρη η 200 αν το θέλουμε πιο γλυκό το παγωτό μέχρι να γίνει σαντιγί
  • Έπειτα θα ρίξουμε το γάλα σιγά σιγά σε μορφή κλωστή  και το λίγο αλάτι  στην μύτη απο 1κτγ 
  • Σε ένα ταψάκι  25χ30 βάζουμε  μια στρώσει απο τα μπισκότα και έπειτα ρίχνουμε την κρέμα ρίχνουμε μπόλικη πραλίνα και σορόπι 
  • Με μια μαρίζ  και ακανόνιστες κατευθύνσεις στρώνουμε ολη την κρέμα.
  • Έπειτα βάζουμε  τα μπισκότα επάνω στην κρέμα  με την ίδια σειρά με την κάτω.
  • Σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε στην κατάψυξη για 4 ώρες 
  • Μετά απο τις 4 ώρες  μπορούμε να κόψουμε τα παγωτάκια μας και να τα απολαύσουμε.

Καλή επιτυχία!!

Share :

Περισσότερες Συνταγές

Scroll to Top