30'
Χρόνος Εκτέλεσης
240'
Χρόνος Αναμονής
Εύκολο
Δυσκολία
20
Μερίδες
Εύκολο-Δροσερό Γλυκάκι!!
Υλικά
- 500 μλ κρέμα γάλακτος
- 100 γρ ζάχαρη
- 350 γρ γάλα
- 200 γρ πραλίνα φουντουκιού
- Λίγο αλάτι
- σιρόπι καραμέλας
- 270 γρ πτι μπερ
Εκτέλεση
- Ζεσταίνουμε για 30 δευτερόλεπτα με 1 λεπτό την πραλίνα σοκολάτας
- Μετράμε 350 γρ κρύο γάλα η εβαπορέ συμπυκνωμένο. Αν βάλουμε φρέσκο γάλα τότε θα πρέπει να το βάλουμε στο μάτι σε χαμηλή θερμοκρασία για 30 λεπτά μέχρι να χάσει το 30% τις υγρασίας του. Απο τα 350 γρ να μείνουν 266 γρ.
- Αφαιρούμε απο την εστία και κρυώνουμε ρίχνοντας σε ένα άλλο άλλο μπολ η σκεύος μέχρι να πέσει η θερμοκρασία του.
- Μετά απο 10 λεπτά περίπου το βάζουμε στο ψυγείο για να κρυώσει τελείως.
- Σε ένα μπολ θα ρίξουμε 500 μλ κρύα κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά και θα χτυπήσουμε με 100 γρ ζάχαρη η 200 αν το θέλουμε πιο γλυκό το παγωτό μέχρι να γίνει σαντιγί
- Έπειτα θα ρίξουμε το γάλα σιγά σιγά σε μορφή κλωστή και το λίγο αλάτι στην μύτη απο 1κτγ
- Σε ένα ταψάκι 25χ30 βάζουμε μια στρώσει απο τα μπισκότα και έπειτα ρίχνουμε την κρέμα ρίχνουμε μπόλικη πραλίνα και σορόπι
- Με μια μαρίζ και ακανόνιστες κατευθύνσεις στρώνουμε ολη την κρέμα.
- Έπειτα βάζουμε τα μπισκότα επάνω στην κρέμα με την ίδια σειρά με την κάτω.
- Σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε στην κατάψυξη για 4 ώρες
- Μετά απο τις 4 ώρες μπορούμε να κόψουμε τα παγωτάκια μας και να τα απολαύσουμε.
Καλή επιτυχία!!