fbpx

Ο Χαλβάς του Μπακάλη-(Χαλβάς με Ταχίνι)

30'

Χρόνος Εκτέλεσης

Εύκολο

Δυσκολία

20

Μερίδες

Ο Χαλβάς του Μπακάλη-(Χαλβάς με Ταχίνι)

Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :

  • 300 γρ ζάχαρη
  • 100 γρ νερό
  • 3 κτσ σιρόπι γλυκόζης
  • 1/4 του γλυκού ξινό(κιτρικό οξύ)
  • 1 κτγ εκχύλισμα βανίλιας
  • 600 γρ ταχίνι
  • 100 γρ κουβερτούρα

Εκτέλεση

  • Σε μία κατσαρόλα που την έχουμε πάνω στη φωτιά ρίχνουμε 300 γρ ζάχαρη, 100γρ νερό, 3κτσ γλυκόζη, 1/4 κτγ ξινό (κιτρικό οξύ), 1κτγ εκχύλισμα βανίλιας,ανακατεύουμε και βράζουμε ώσπου  να φτάσει η θερμοκρασία του στους 110c (βάζουμε  θερμόμετρο για ζαχαροπλαστική)
  • Αποσύρουμε απ τη φωτιά και όπως είναι μέσα στην κατσαρόλα χτυπάμε το καυτό μείγμα με το μίξερ ώσπου να γίνει μια παχύρευστη υπόλευκη κρέμα
  • Ρίχνουμε  σιγά σιγά στην κρέμα που φτιάξαμε τα 600γρ ταχίνι και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα κυκλικά , γυρνώντας την κατσαρόλα
  • Ρίχνουμε μέσα στο μείγμα 100 γρ κουβερτούρα σε κομμάτια και ανακατεύουμε
  • Όταν αρχίσει να σκληραίνει το μείγμα ζυμώνουμε με το χέρι, τραβάμε τις άκρες προς τα μέσα μέχρι πλέον να δυσκολευόμαστε να ζυμώσουμε
  • Έπειτα τοποθετούμε τον χαλβά σε μία μακρόστενη φόρμα και πιέζουμε ώστε να του δώσουμε σχήμα
  • Τέλος όταν ξεφορμάρουμε μπορούμε να ρίξουμε από πάνω τριμμένο φιστίκι Αιγίνης

Καλή σας επιτυχία!!! 

Share :

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Περισσότερες Συνταγές

Scroll to Top