fbpx

Εύκολα Παστάκια χωρίς αυγά & Παντεσπάνι (Χωρίς ψήσιμο)

30'

Χρόνος Εκτέλεσης

50'

Χρόνος Αναμονής

Εύκολο

Δυσκολία

16-17

Μερίδες

Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :

Για την βάση:

  • 200 γρ τριμμένο μπισκότο

Για την κρέμα:

  • 800 γρ γάλα
  • 200 γρ ζάχαρη
  • 1 βανιλίνη
  • 150 γρ αλεύρι
  • 35 γρ αγελαδινό βούτυρο

Για την σαντιγί:

  • 200 ml κρέμα γάλακτος(φυτική)
  • 2 κτσ ζάχαρη
  • 2 κτσ κακάο σκόνη

Κλασικό ταψί 35×40

Εκτέλεση

  1. Ξεκινάμε πρώτα και αφου έχουμε τρίψει 200γρ μπισκότο χρησιμοποιούμε ένα ταψι 35χ40, τοποθετούμε μια λαδόκολλα και ρίχνουμε το μπισκότο και το απλώνουμε να πάει σε όλο το ταψί.
  2. Στην συνέχεια φτιάχνουμε την κρέμα βάζοντας πάνω στην φωτιά την κατσαρόλα με 800γρ γάλα, 200γρ ζάχαρη, 1 βανίλια, 150γρ αλεύρι και ανακατεύουμε πολύ καλά
  3. Μόλις πήξει η κρέμα σβήνουμε την φωτιά ρίχνουμε 35 γρ βούτυρο και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε για 1 λεπτο περίπου.
  4. Μόλις αποσύρουμε την κρέμα την ρίχνουμε προσεκτικά πάνω στο τριμμένο μπισκότο.Με την βοήθεια μιας σπάτουλας απο μέσα προς τα έξω σπρώχνουμε ομοιόμορφα την κρέμα να πάει σε όλο το ταψί
  5. Αφήνουμε 10 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου 
  6. Έπειτα το βάζουμε στο ψυγείο για 40 λεπτά μέχρι να ζελατοποιηθεί 
  7. Σε ένα μπολ ρίχνουμε 200 ml φυτική κρέμα γάλακτος, 2κτσ ζάχαρη, 2κτσ κακάο και χτυπάμε καλά ώσπου να γίνει σαντιγί
  8. Στρώνουμε ομοιόμορφα την σαντιγί πάνω στην κρέμα και με την βοήθεια της λαδόκολλας ρολλάρουμε μέχρι να γίνει ένα μεγάλο ρολό
  9. Κόβουμε τα ρολλάκια μας και είναι έτοιμα να τα σερβίρουμε

Καλη σας Επιτυχια!!!

Share :

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Περισσότερες Συνταγές

Scroll to Top