30'
Χρόνος Εκτέλεσης
50'
Χρόνος Αναμονής
Εύκολο
Δυσκολία
16-17
Μερίδες
Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :
Για την βάση:
- 200 γρ τριμμένο μπισκότο
Για την κρέμα:
- 800 γρ γάλα
- 200 γρ ζάχαρη
- 1 βανιλίνη
- 150 γρ αλεύρι
- 35 γρ αγελαδινό βούτυρο
Για την σαντιγί:
- 200 ml κρέμα γάλακτος(φυτική)
- 2 κτσ ζάχαρη
- 2 κτσ κακάο σκόνη
Κλασικό ταψί 35×40
Εκτέλεση
- Ξεκινάμε πρώτα και αφου έχουμε τρίψει 200γρ μπισκότο χρησιμοποιούμε ένα ταψι 35χ40, τοποθετούμε μια λαδόκολλα και ρίχνουμε το μπισκότο και το απλώνουμε να πάει σε όλο το ταψί.
- Στην συνέχεια φτιάχνουμε την κρέμα βάζοντας πάνω στην φωτιά την κατσαρόλα με 800γρ γάλα, 200γρ ζάχαρη, 1 βανίλια, 150γρ αλεύρι και ανακατεύουμε πολύ καλά
- Μόλις πήξει η κρέμα σβήνουμε την φωτιά ρίχνουμε 35 γρ βούτυρο και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε για 1 λεπτο περίπου.
- Μόλις αποσύρουμε την κρέμα την ρίχνουμε προσεκτικά πάνω στο τριμμένο μπισκότο.Με την βοήθεια μιας σπάτουλας απο μέσα προς τα έξω σπρώχνουμε ομοιόμορφα την κρέμα να πάει σε όλο το ταψί
- Αφήνουμε 10 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου
- Έπειτα το βάζουμε στο ψυγείο για 40 λεπτά μέχρι να ζελατοποιηθεί
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε 200 ml φυτική κρέμα γάλακτος, 2κτσ ζάχαρη, 2κτσ κακάο και χτυπάμε καλά ώσπου να γίνει σαντιγί
- Στρώνουμε ομοιόμορφα την σαντιγί πάνω στην κρέμα και με την βοήθεια της λαδόκολλας ρολλάρουμε μέχρι να γίνει ένα μεγάλο ρολό
- Κόβουμε τα ρολλάκια μας και είναι έτοιμα να τα σερβίρουμε
Καλη σας Επιτυχια!!!