30'
Χρόνος Εκτέλεσης
75'
Χρόνος Αναμονής
Εύκολο
Δυσκολία
7-8 Κομμάτια
Μερίδες
Λουκουμάδες Παραλίας με Τυρί Φέτα
Υλικά
Για την ζύμη:
- 130 γρ γάλα
- 7 γρ ξηρή μαγιά
- 2 κτγ ζάχαρη
- 1 κτγ αλάτι
- 1 αυγό
- 330 γρ αλεύρι
- 50 γρ αγελαδινό βούτυρο
Για την γέμιση:
- 100 γρ τυρί φέτα
Για το πασπάλισμα:
- Παρμεζάνα
Εκτέλεση
- Ξεκινάμε με την ζύμη και σε ένα μπολ ριχνουμε 330 γρ αλευρι,130γρ γάλα, 2 κτγ ζάχαρη, 7γρ ξηρή μαγιά, 1 κτγ αλάτι , 1 αυγό,50γρ βούτυρο, και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να γίνει μια ωραία ζύμη
- Την αφήνουμε να φουσκώσει για 1 ώρα .
- Έπειτα με την βοήθεια του πλάστη ανοίγουμε καλά την ζύμη και προσθέτουμε 100γρ τυρί φετα
- Κλείνουμε προσεκτικά την ζύμη και την ανοίγουμε ξανά με τον πλάστη
- Με την βοήθεια του κουπάτ ή με ποτήρι κόβουμε την ζύμη μας σε στρογγυλο σχήμα και βάζουμε τους λουκουμάδες πάνω σε κομμάτια λαδόκολλας
- Ύστερα τους αφήνουμε να φουσκώσουν 15 λεπτά πριν τους τηγανίσουμε
- Σε ένα τηγάνι προσθέτουμε 1 λίτρο ηλιέλαιο και το αφήνουμε να κάψει σε μεσαία φωτιά
- Τηγανίζουμε τους λουκουμάδες και πασπαλίζουμε με παρμεζάνα όταν είναι ζεστοί
- Η συνταγή μας βγάζει 7-8 λουκουμάδες
Καλή σας επιτυχία