fbpx

Λουκουμάδες Παραλίας με Τυρί Φέτα

30'

Χρόνος Εκτέλεσης

75'

Χρόνος Αναμονής

Εύκολο

Δυσκολία

7-8 Κομμάτια

Μερίδες

Λουκουμάδες Παραλίας με Τυρί Φέτα

Υλικά

Για την ζύμη:

  • 130 γρ γάλα
  • 7 γρ ξηρή μαγιά
  • 2 κτγ ζάχαρη
  • 1 κτγ αλάτι
  • 1 αυγό
  • 330 γρ αλεύρι
  • 50 γρ αγελαδινό βούτυρο

Για την γέμιση:

  • 100 γρ τυρί φέτα

Για το πασπάλισμα:

  •  Παρμεζάνα

Εκτέλεση

  1. Ξεκινάμε με την ζύμη και σε ένα μπολ ριχνουμε 330 γρ αλευρι,130γρ γάλα, 2 κτγ ζάχαρη, 7γρ ξηρή μαγιά, 1 κτγ αλάτι , 1 αυγό,50γρ βούτυρο,  και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να γίνει μια ωραία ζύμη
  2. Την αφήνουμε να φουσκώσει για 1 ώρα .
  3. Έπειτα με την βοήθεια του πλάστη ανοίγουμε καλά την ζύμη και προσθέτουμε 100γρ τυρί φετα
  4. Κλείνουμε προσεκτικά την ζύμη και την ανοίγουμε ξανά με τον πλάστη
  5. Με την βοήθεια του κουπάτ ή με  ποτήρι κόβουμε την ζύμη μας σε στρογγυλο σχήμα και βάζουμε τους λουκουμάδες πάνω σε κομμάτια λαδόκολλας
  6. Ύστερα τους αφήνουμε να φουσκώσουν 15 λεπτά πριν τους τηγανίσουμε
  7. Σε ένα τηγάνι προσθέτουμε 1 λίτρο ηλιέλαιο και το αφήνουμε να κάψει σε μεσαία φωτιά
  8. Τηγανίζουμε τους λουκουμάδες και πασπαλίζουμε με παρμεζάνα όταν είναι ζεστοί
  9. Η συνταγή μας βγάζει 7-8 λουκουμάδες

Καλή σας επιτυχία

 
 

Share :

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Περισσότερες Συνταγές

Scroll to Top