60'
Χρόνος Εκτέλεσης
5 ώρες
Χρόνος Αναμονής
15'
Χρόνος Ψησίματος
Εύκολο
Δυσκολία
36
Κομμάτια
Φτιάξτε πεντανόστιμα σπιτικά Ροξάκια που σίγουρα θα κάνουν θράύση !!
Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :
- Νεροπότηρο 250 μλ
- 1 ποτήρι γάλα
- 1 ποτήρι Ηλιέλαιο
- 4 ποτήρια αλεύρι περίπου
- 25 γρ νωπή μαγιά
- 1 βανιλίνη
- 2 αυγά
- Λίγο αλάτι
- 3 κτσ κακάο
- 20 γρ μπέικεν πάουντερ
- Για το σιρόπι
- 3 ποτήρια ζάχαρη
- 3 ποτήρια νερό
- λίγο χυμό λεμόνι
- φλούδα απο λεμόνι
στικ κανέλας
Εκτέλεση
- Ξεκινάμε με το σιρόπι για να κρυώσει μέχρι να φτιάξουμε την ζύμη για τα ροξάκια.
- Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό την ζάχαρη το στικ κανέλας και την φλούδα απο 1 λεμόνι
- Βράζουμε για 3 λεπτά και το αφήνουμε να κρυώσει.
- Σε ενα μπολ θα ρίξουμε την μαγιά μαζί με το χλιαρό γάλα και το ενα ποτήρι αλεύρι ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ενας χυλός πηχτός και το αφήνουμε να φουσκώσει 30 λεπτάσε ενα ζεστό μέρος .
- Μετά απο 30 λεπτά προσθέτουμε το ηλιέλαιο τα αυγά το αλάτι το μπέικεν και 3 ποτήρια αλεύρι.
- Ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μια ομοιόμορφη ζύμη.
- Έπειτα την ζύμη την χωρίζουμε σε δυο μέρη.
- Στο ένα προσθέτουμε 3 κτσ κακάο και το άλλο το αφήνουμε λευκό.
- Για να κάνουμε τα δυο σχήματα! Χωρίζουμε πάλι το λευκό σε δυο ίσα μέρη και το κακάο σε δύο μέρη .
- Με την βοήθεια ενός πλάστη ανοίγουμε την λευκή ζύμη σε ορθογώνιο σχήμα .
- Την ζυμη με το κακάο την ανοίγουμε σε φυτίλη.
- Τοποθετούμε την ζύμη με το κακάο στην άκρη τις λευκής ζύμης και ρολλάρουμε σε μπαστούνι.
- Κόβουμε σε ροδέλες 2 εκ και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180c για 15 λεπτά.
- Τέλος τα σιροπιάζουμε ζεστά μέσα στην κατσαρόλα και στην συνέχεια τα τοποθετούμε σε ένα ταψάκι και τα σιροπιάζουμε και απο πάνω .
- Μέτά απο 2 λεπτά γυρίστε τα και απο την άλλη για να σιροπιαστούν καλά .Απολαύστε τα μετά από 5 ώρες!!!Καλή σας επιτυχία