fbpx

Εύκολη Σοκολατόπιτα (Χωρίς Αλεύρι – Χωρίς μίξερ)

30'

Χρόνος Εκτέλεσης

60'

Χρόνος Αναμονής

50'

Χρόνος Ψησίματος

Εύκολο

Δυσκολία

15

Μερίδες

Εύκολη Σοκολατόπιτα (Χωρίς Αλεύρι - Χωρίς μίξερ)

Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :

  • 5 μεσαία αυγά
  • 250 γρ ζάχαρη
  • 150 γρ βούτυρο
  • 50 γρ κακάο σκόνη
  • 50 γρ γάλα
  • 130 γρ ινδοκάρυδο
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 2 κτγ μπέικεν πάουντερ
  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 2 βανιλίνες
  • βούτυρο+κορν φλάουρ

Για το γλάσο:

  •  360 γρ λευκή κουβερτούρα
  • 140 γρ γάλα

Φόρμα 22 cm

Εκτέλεση

  1. Ξεκινάμε την συνταγή ρίχνοντας στο μπολ 5 μεσαία αυγά,150γρ λιωμένο βούτυρο και 250γρ ζάχαρη ανακατεύοντας με ένα σύρμα
  2. Συνεχίζουμε προσθέτοντας 50γρ γάλα, 2κτγ μπέικεν, ξυσμα από 1 πορτκάλι , 1 πρεζα αλάτι, 130γρ ινδοκάρυδο , 50γρ κακάο σκονη και 2 βανίλιες συνεχίζοντας το ανακάτεμα
  3. Σε μια φόρμα 22 εκ. βουτυρώνουμε και πασπαλίζουμε με κορν φλάουρ. Συνεχίζουμε ρίχνοντας το μείγμα στην φόρμα
  4. Ψήνουμε το μείγμα σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 50 λεπτά στους 170 c
  5. Μόλις ψηθεί το αφήνουμε να κρυώσει για 1/2 ώρα. Συνεχίζουμε με το γλάσο ρίχνοντας σε ένα μπολ 360γρ λευκή κουβερτούρα μαζί με 140γρ γάλα και το βάζουμε σε φούρνο μικροκυμάτων για 1 λεπτό.Μόλις λιώσει καλά το γλάσο το ρίχνουμε πάνω από την πίτα.
  6. Το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα μέχρι να σφίξει το γλάσο
  7. Στολίζουμε με λευκή τρούφα ή ότι άλλο προτιμάμε

Η σοκολατόπιτα είναι έτοιμη πεντανόστιμη τόσο αφράτη χωρίς ίχνος από αλεύρι αλλά και τόσο εύκολη διότι δεν χρειάζεται χρήση του μίξερ. Φτιάξτε αυτήν την σοκολατόπιτα και θα σας ενθουσιάσει τόσο με την γεύση της όσο και με την εμφανισή της

Καλή σας επιτυχία!!!

Share :

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Περισσότερες Συνταγές

Scroll to Top