30'
Χρόνος Εκτέλεσης
60'
Χρόνος Αναμονής
Εύκολο
Δυσκολία
15
Μερίδες
Εύκολο-Δροσερό Γλυκάκι!!
Υλικά
Για το σιρόπι:
- 280 γρ ζάχαρη
- 260 γρ νερό
Για την βάση:
- 450 γρ μπισκότα πτι μπερ
Για την κρέμα
- 1,5 λίτρο γάλα
- 200 γρ ζάχαρη
- 220 γρ κορν φλάουρ
- 1 κτγ εκχύλισμα βανίλιας
- 100 γρ βούτυρο
Για το γλάσο:
- 200 ml κρέμα γάλακτος 35%λιπαρά
- 100 γρ γάλα
- 200 γρ κουβερτούρα
Ταψί 27×38 cm
Εκτέλεση
- Ετοιμάζουμε το συρόπι, σε μια κατσαρόλα βάζουμε280γρ ζάχαρη, το σιγοβράζουμε ανακατεύοντας το για να γίνει καραμέλα.Μετά προσθέτουμε 260 γρ. νερό και βράζουμε ανακατεύοντας το
- Σ ένα ταψάκι στρώνουμε 450 γρ μπισκότα έτσι ώστε να κάνουμε 2 στρώσεις τη μία πάνω στην άλλη
- Ρίχνουμε πάνω στα μπισκότα το συρόπι που ετοιμάσαμε
- Σε μία κατσαρόλα που έχουμε πάνω στη φωτιά ρίχνουμε 1,5 λίτρο γάλα, 200 γρ ζάχαρη,220γρ κορν φλάουρ κι ανακατεύουμε μέχρι να γίνει λείο το μείγμα.Έπειτα προσθέτουμε το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύουμε πάνω στη φωτιά μέχρι να πήξει
- Μόλις πήξει προσθέτουμε 100 γρ. βούτυρο κι ανακατεύουμε για να ενσωνατωθεί στην κρέμα
- Ρίχνουμε την κρέμα πάνω απ τα μπισκότα, την στρώνουμε ομοιόμορφα και καλύπτουμε με μεμβράνη ώστε να εφάπτεται πάνω στην κρέμα
- Ζεσταίνουμε 200ml κρέμα γάλακτος, 100γρ. γάλα
- Σπάμε σε κομμάτια 200γρ κουβερτούρα και τη βάζουμε σε μπολ. Μέσα ρίχνουμε καυτά την κρέμα γάλακτος με το γάλα κι ανακατεύουμε για να γίνει λείο το μείγμα
- Ρίχνουμε τη γκανάζ σοκολάτας στο γλυκό πάνω από την κρέμα
- Βάζουμε το ταψί 1 ώρα στο ψυγείο, όταν το βγάλουμε κόβουμε σε κομμάτια
- Μπορούμε να στολίσουμε το κάθε κομμάτι με λευκή κουβερτούρα ή ότι άλλο θέλουμε
Καλή σας επιτυχία!!!