fbpx

Εύκολο Κρεμώδες Κοτόπουλο με Ταλιατέλες στο τηγάνι!

15'

Χρόνος Εκτέλεσης

20 λεπτά

Χρόνος Ψησίματος

Εύκολο

Δυσκολία

2

Μερίδες

Εύκολο Κρεμώδες Κοτόπουλο με Ταλιατέλες στο τηγάνι!

Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :

Για τα Ζυμαρικά

  • 250 γρ. Ζυμαρικά ταλιατελες
  • 2 λίτρα βραστό νερό
  • Αλάτι

Για το κοτόπουλο

  • 1 φιλέτο στήθος κοτόπουλο( 300 γρ.)
  • Μείγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο

Για τη σάλτσα

  • 1 κρεμμύδι
  • 2 σκελίδες σκόρδου
  • 1 κ.σ. βούτυρο (20 γρ.)
  • 250 γρ. Κρέμα γάλακτος light ( 1 κούπα)
  • 1 κ.γ. πελτέ ντομάτας
  • 1 πρέζα αλάτι
  • Πιπέρι
  • 2 κουτάλες βραστό νερό που βράζουν τα ζυμαρικά
  • Τυρί πεκορίνο

Για το σερβίρισμα

  • Τυρί πεκορίνο
  • Μαϊντανό

Εκτέλεση

  1. Κόβουμε το φιλέτο κοτόπουλο στη μέση τρυπάμε με ενα πιρούνι και ρίχνουμε μείγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο πολύ καλά και από τις 2 πλευρές.
  2. Σε ένα 30 εκ. τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και ψήνουμε το κοτόπουλο πολύ καλά και από τις 2 πλευρές μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρώμα.
  3. Αποσύρουμε και τα αφήνουμε σκέπασμενα να ξεκουραστούν.
  4. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το βραστό νερό, το αλάτι και μόλις έρθει σε σημείο βρασμού προσθέτουμε τις ταλιατελες βράζοντας τες 2 λεπτά λιγότερο από τις οδηγίες της συσκευασίας.
  5. Στο ίδιο τηγάνι ρίχνουμε τα βούτυρο, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και σοτάρουμε για 1 λεπτό.
    Ρίχνουμε το σκόρδο, το πελτε ,το αλάτι το πιπέρι και σοτάρουμε για 1 λεπτό.
    Προσθέτουμε 2 κουτάλες από το νερό που βράζουν τα ζυμαρικά, τη κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε πάνω στη φωτιά μέχρι να πήξει ελαφρώς.
  6. Ρίχνουμε τις ταλιατελες , τριμμένο πεκορινο και ανακατεύουμε πολύ καλά μα δέσουν όλα μαζί.
  7. Κόβουμε το φιλέτο σε κομμάτια το βάζουμε πάνω από τις ταλιατέλες ,αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε με τριμμένο πεκορίνο και ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Καλή σας επιτυχία!

5/5

Share :

Περισσότερες Συνταγές

Scroll to Top

Δείτε τη Συνταγή από το LIVE KITCHEN