15'
Χρόνος Εκτέλεσης
20 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος
Εύκολο
Δυσκολία
2
Μερίδες
Εύκολο Κρεμώδες Κοτόπουλο με Ταλιατέλες στο τηγάνι!
Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :
Για τα Ζυμαρικά
- 250 γρ. Ζυμαρικά ταλιατελες
- 2 λίτρα βραστό νερό
- Αλάτι
Για το κοτόπουλο
- 1 φιλέτο στήθος κοτόπουλο( 300 γρ.)
- Μείγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
Για τη σάλτσα
- 1 κρεμμύδι
- 2 σκελίδες σκόρδου
- 1 κ.σ. βούτυρο (20 γρ.)
- 250 γρ. Κρέμα γάλακτος light ( 1 κούπα)
- 1 κ.γ. πελτέ ντομάτας
- 1 πρέζα αλάτι
- Πιπέρι
- 2 κουτάλες βραστό νερό που βράζουν τα ζυμαρικά
- Τυρί πεκορίνο
Για το σερβίρισμα
- Τυρί πεκορίνο
- Μαϊντανό
Εκτέλεση
- Κόβουμε το φιλέτο κοτόπουλο στη μέση τρυπάμε με ενα πιρούνι και ρίχνουμε μείγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο πολύ καλά και από τις 2 πλευρές.
- Σε ένα 30 εκ. τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και ψήνουμε το κοτόπουλο πολύ καλά και από τις 2 πλευρές μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρώμα.
- Αποσύρουμε και τα αφήνουμε σκέπασμενα να ξεκουραστούν.
- Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το βραστό νερό, το αλάτι και μόλις έρθει σε σημείο βρασμού προσθέτουμε τις ταλιατελες βράζοντας τες 2 λεπτά λιγότερο από τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Στο ίδιο τηγάνι ρίχνουμε τα βούτυρο, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και σοτάρουμε για 1 λεπτό.
Ρίχνουμε το σκόρδο, το πελτε ,το αλάτι το πιπέρι και σοτάρουμε για 1 λεπτό.
Προσθέτουμε 2 κουτάλες από το νερό που βράζουν τα ζυμαρικά, τη κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε πάνω στη φωτιά μέχρι να πήξει ελαφρώς. - Ρίχνουμε τις ταλιατελες , τριμμένο πεκορινο και ανακατεύουμε πολύ καλά μα δέσουν όλα μαζί.
- Κόβουμε το φιλέτο σε κομμάτια το βάζουμε πάνω από τις ταλιατέλες ,αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε με τριμμένο πεκορίνο και ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Καλή σας επιτυχία!
5/5