15'
Χρόνος Εκτέλεσης
2 ώρες
Χρόνος Ψησίματος
Εύκολο
Δυσκολία
6-8
Μερίδες
Κοτόπουλο με λαχανικά με ιδιαίτερη πεντανόστιμη σάλτσα!!
Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :
Για το κοτόπουλο
- 9 μηρούς κοτόπουλου
- Αλάτι
Για τις πατάτες
- 6 πατάτες (1200 γρ.)
- Αλάτι
Για τα λαχανικά
- 2 κρεμμύδια
- 2 πράσινες πιπεριές
Για τη σάλτσα
- 2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- 2 κ.σ. μουστάρδα
- 1 κ.σ. μέλι
- 2 σκελίδες σκόρδου
- 70 γρ. Ελαιόλαδο (7 κ.σ.)
- 50 γρ. Χυμό λεμόνι (από 1 μεγάλο λεμόνι)
- 200 γρ. Βραστό νερό (1 κούπα)
- 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
- 1 κ.γ. πιπέρι
- 1 κ.γ. κουρκουμά
- 1 κ.γ. κόλιανδρο
- 1 κ.γ. ρίγανη
- 1/2 κ.γ. κύμινο
- 1,5 κ.γ. αλάτι
Για το σερβίρισμα
- Μαϊντανό
Εκτέλεση
- Κόβουμε τις πατάτες σε ροδέλες και τις ρίχνουμε σε νερό.
- Τις στραγγίζουμε, τις ρίχνουμε μέσα σε ένα ταψί 40χ30 εκ. και τις αλατίζουμε πολύ καλά.
- Τις στρώνουμε με τη σειρά γύρω γύρω στις άκρες του ταψιού.
- Κόβουμε σε ροδέλες τα κρεμμύδια, τις πιπεριές και τα ρίχνουμε στη μέση από τις πατάτες.
- Αλατίζουμε και από τις 2 πλευρές τους μηρούς και τους βάζουμε ακριβώς στη μέση πάνω από τις κομμενες ροδέλες.
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε το πελτέ, το ελαιόλαδο, το σκορδο, τη μουστάρδα, το μέλι, το χυμό λεμόνι, τα μπαχαρικά, το βραστό νερό και ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Ρίχνουμε τη σάλτσα ομοιόμορφα πάνω από το κοτόπουλο και τις πατάτες και με ένα πινέλο αλείφουμε να πάει παντού.
- Σκεπάζουμε με βρεγμένη λαδόκολλα, αλουμονιχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 200 βαθμούς για 1 ώρα και 20 λεπτά.
- Αφαιρούμε το αλουμινοχαρτο , τη λαδόκολλα και συνεχιζουμε να ψήνουμε μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρώμα.
- Σερβίρουμε με μαϊντανό και το φαγητό είναι έτοιμο.
Καλή σας επιτυχία!
5/5