30'
Χρόνος Εκτέλεσης
5-6 ώρες
Χρόνος Αναμονής
Εύκολο
Δυσκολία
15
Μερίδες
Κάντε και εσείς το πιο νόστιμο νηστίσιμο γλυκάκι ψυγείου, γρήγορα και χωρίς καθόλου κόπο.
Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :
Για την κρέμα
- 1λ γάλα καρύδας
- 120γρ σιμιγδάλι ψιλό
- 100 γρ ζάχαρη άχνη
- 50 γρ βούτυρο φυτικό 2 – 3
- 2 βανιλίνες
- Φρυγανιές
- Μαρμελάδα της αρεσκείας σας
Για το σιρόπι:
- 250 γρ ζάχαρη
- 100 γρ νερό
- 2 κτσ λεμόνι
- 3 φλούδες από λεμόνι
Ταψάκι 20χ30
Εκτέλεση
- Ετοιμάζουμε το σιρόπι και σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το νερό μαζί με δύο κτσ λεμόνι, τη ζάχαρη και τις φλούδες από το λεμόνι .
- Μόλις βράσει το αποσύρουμε από την φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει.
- Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα καρύδας και μόλις έρθει σε θερμοκρασία βρασμού ρίχνουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε με γρήγορες κινήσεις μέχρι να πήξει.
- Αποσύρουμε και ρίχνουμε την ζάχαρη άχνη, τις βανιλίνες και το βούτυρο το φυτικό.
- Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ενσωματωθούν.
- Παίρνουμε ένα ταψάκι 20χ30 και τοποθετούμε τις φρυγανιές και σιροπιάζουμε με το σιρόπι που ετοιμάσαμε ή μπορούμε να σιροπιάσουμε με σιρόπι από κομπόστα.
- Αφρατεύουμε την κρέμα με το μίξερ χειρός και το ρίχνουμε επάνω στις φρυγανιές.
- Προσθέτουμε την μαρμελάδα της αρεσκείας μας!!
- Το βάζουμε στο ψυγείο και το κόβουμε την επόμενη μέρα για να μαλακώσουν οι φρυγανιές.
Καλή σας επιτυχία !