120΄
Χρόνος Εκτέλεσης
30'
Χρόνος Ψησίματος
Μέτριο
Δυσκολία
1
Μερίδες
Το πιο νόστιμο και αφράτο Ψωμί κατσαρόλας που έχετε δοκιμάσει ποτέ σας!!!
Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :
- 125 γρ λευκό αλεύρι
- 125 γρ ολικής άλεσης
- 80 γρ καλαμποκάλευρο
- 1 κτγ ζάχαρη
- 2 κτγ αλάτι
- 7 γρ ξηρή μαγιά
- Λίγο ελαιόλαδο
- 200 μλ νερό
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε το χλιαρό νερό μαζί με την μαγιά.
- Προσθέτουμε λίγο από τα άλευρα μέσα στο μείγμα και το ανακατεύουμε.
- Σε ένα πιάτο ανακατεύουμε τα άλευρα και προσθέτουμε την ζάχαρη και το αλάτι.
- Τα ρίχνουμε μέσα στο μείγμα και ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει μια εύπλαστη ζύμη.
- Προσθέτουμε και λίγο ελαιόλαδο και αφού την ζυμώσουμε για λίγο την βάζουμε να ξεκουραστεί σε ένα μπολ σκεπασμένη με μια πετσέτα για 1 ώρα.
- Ξαναζυμώνουμε για λίγο και την ξαναφήνουμε για 1/2 ώρα να ξεκουραστεί.
- Την βάζουμε μέσα σε μια κατσαρόλα με λαδόκολλα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 30 λεπτά στους 250 c.
- Το ψωμί είναι έτοιμο να το απολαύσουμε εμείς και η οικογένειά μας!!
Καλή σας επιτυχία!!!!