20'
Χρόνος Εκτέλεσης
55'
Χρόνος Ψησίματος
Εύκολο
Δυσκολία
8
Κομμάτια
Υγιεινή Φαγητάρα που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι!!!
Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :
- 500 γρ μοσχαρίσιο κιμά
- 2 μέτριες πατάτες
- 2 μέτριες ντομάτες
- 1 μέτριο κρεμμύδι
- 1 καρότο
- 1 πράσινη πιπεριά
- 1 κόκκινη πιπεριά
- 2 μέτρια κολοκυθάκια
- 1 σκελίδα σκόρδου
- Λίγο μαιντανό
- 1 κτσ ξύδι βαλσάμικο
- 2 κτγ αλάτι
- 1 μέτριο αυγό
- 1 κτγ πάπρικα γλυκιά
- 1/2 κτγ θυμάρι
- 20 γρ ελαιόλαδο
- 250 γρ χωριάτικο λουκάνικο
- 300 γρ τυρί ένταμ
Ταψί 36 εκ
Εκτέλεση
- Σε έναν τρίφτη τρίβουμε αρχικά το κρεμμύδι με τα κολοκυθάκια και το καρότο βάζοντας τα σε ένα ταψί 36 εκ.
- Κόβουμε σε μικρά κομμάτια την κόκκινη και την πράσινη πιπεριά και τις βάζουμε και αυτές δίπλα στα άλλα λαχανικά.
- Βγάζουμε το κοτσάνι από τις ντομάτες και τις κόβουμε στα τέσσερα κομμάτια.
- Με ένα κουταλάκι αφαιρούμε το εσωτερικό μέρος τους και τις ψιλοκόβουμε σε μικρά κομματάκια.
- Τις βάζουμε και αυτές δίπλα στα υπόλοιπα λαχανικά.
- Τελευταία στον τρίφτη τρίβουμε τις πατάτες για να μην μαυρίσουν.
- Τις βάζουμε δίπλα στα λαχανικά μέσα στο ταψί.
- Προσθέτουμε το βαλσάμικο ξύδι μαζί με τον μοσχαρίσιο κιμά, τον μαιντανό,το αυγό ,το αλάτι ,το θυμάρι και την γλυκιά την πάπρικα και ανακαταεύουμε όλα τα υλικά πολύ καλά μεταξύ τους.
- Ρίχνουμε και το ελαιόλαδο ανακατεύουμε και στρώνουμε τον κιμά ομοιόμορφα σε όλο το ταψί.
- Με το χέρι μας χαράζουμε τον κιμά και τον χωρίζουμε σε 8 ίσα κομμάτια.
- Κόβουμε σε ροδέλες ένα χωριάτικο λουκάνικο και τις βάζουμε πάνω από τα κομμάτια που σχηματίσαμε.
- Ψήνουμε για 40 λεπτά στον αέρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 c.
- Βγάζουμε το τα ταψί από τον φούρνο πασπαλίζουμε σε όλη την επιφάνεια τριμμένο τυρί ένταμ και το ξαναβάζουμε να ψηθεί για ακόμη 15 λεπτά.
Η φαγητάρα μας είναι έτοιμη να την απολαύσουμε εμείς και η οικογένειά μας!!!
Καλή σας επιτυχία!
Δείτε το βίντεο