fbpx

Πώς καταψύχουμε φράουλες;

Πώς καταψύχουμε φράουλες και πώς τις χρησιμοποιούμε;

Οι φράουλες είναι από τα φρούτα που εμφανίζονται στην αγορά την Άνοιξη για πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Μπορούμε εκτός   από την μαρμελάδα φράουλα, αλλά και το γλυκό φράουλα, να καταψύξουμε τις φράουλες και να τις διατηρήσουμε με τη γεύση τους και τους χυμούς τους.

Για καλύτερα αποτελέσματα επιλέγουμε όσο το δυνατόν φρέσκες φράουλες και την εποχή που η καλλιέργειά τους βρίσκεται στην αιχμή της! Δηλαδη, από τα μέσα της Άνοιξης ως αρχές καλοκαιριού ( Μέσα Απριλίου με Αρχές Ιουνίου).

Διαδικασία Κατάψυξης

  • Πλένουμε τις φράουλες και τις αφήνουμε να στραγγίξουν για λίγα λεπτά σε ένα σουρωτήρι.
  • Κόβουμε τις πράσινες κορυφές και τα φύλλα.
  • Τις πολύ  μικρές φράουλες τις αφήνουμε ολόκληρες, ενώ τις μεγαλύτερες τις κόβουμε σε μισά ή τέταρτα.
  • Απλώνουμε τις φράουλες  σε μία στρώση σε ένα ταψί. Τοποθετούμε τις φράουλες  στην κατάψυξη, ακάλυπτες, για δύο ώρες. Αυτό το κάνουμε για να παγώσουν οι φράουλες και να μην κολλάει η μια με την άλλη.
  • Έπειτα βάζουμε τις παγωμένες φράουλες σε σακούλες τροφίμων που κλείνουν αεροστεγώς και γράφουμε στην ετικέτα την ημερομηνία κατάψυξης .
  • Αποθηκεύουμε τις φράουλες στην κατάψυξη μέχρι έξι μήνες. Μπορούν να καταναλωθούν και μετά το πέρας των έξι μηνών, αλλά χάνουν τη γεύση και το άρωμά τους.

Πώς μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τις κατεψυγμένες φράουλες;

Οι φράουλες είναι πλούσιες σε  αντιοξειδωτικά, πολυφαινόλες, βιταμίνες και μέταλλα. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να πάρουμε τα διατροφικά οφέλη τους. Μερικοί από αυτούς είναι οι εξής:

1.Μπορούμε να προσθέσουμε τις κατεψυγμένες φράουλες  σε smoothies για μια παχιά υφή μιλκσέικ. Αναμιγνύουμε τις  φράουλες με γάλα (ή γάλα αμυγδάλου, σόγιας κτλ.), με  λίγο γιαούρτι, μέλι ή άλλο γλυκαντικό της επιλογής μας.

2.Τις κάνουμε Μαρμελάδα. Οι κατεψυγμένες φράουλες είναι εξίσου καλές με φρέσκες για την παρασκευή μαρμελάδας. Αποθηκεύουμε στην κατάψυξη κατά τη διάρκεια της συγκομιδής και όταν έχουμε χρόνο φτιάχνουμε τη μαρμελάδα.

3.Φτιάχνουμε σορμπέ φράουλας ή παγωτό. Πρέπει να ξεπαγώσουμε την φράουλα, αφήνοντάς την να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου,  πριν φτιάξουμε τα κατεψυγμένα επιδόρπια.Το αποτέλεσμα θα είναι εξίσου νόστιμο σαν να έχουμε χρησιμοποιήσει φρέσκες φράουλες.

4.Δημιουργούμε μια  απλή επικάλυψη, σάλτσα φράουλας. Ξεπαγώνουμε τις κατεψυγμένες φράουλες και στη συνέχεια τις πολτοποιουμενουμε στο μπλέντερ. Περιχύνουμε με τη σάλτσα  κέικ ή  φρέσκα φρούτα.

5.Φτιάχνουμε μια γλυκιά σάλτσα φράουλας. Αφού ξεπαγώσουμε τις φράουλες , τις σιγοβράζουμε φράουλες με ζάχαρη και βανίλια, μέχρι να πήξει! Η ποσότητα ζάχαρης εξαρτάται με το πόσο γλυκιά είναι η φράουλα!

Πάντα στην προτίμησή μας είναι οι φρέσκιες φράουλες, αλλά με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να έχουμε όλο τον χρόνο φράουλες για οποιαδήποτε χρήση!

 

Share :

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Περισσότερες Συνταγές

Scroll to Top