30'
Χρόνος Εκτέλεσης
100'
Χρόνος Αναμονής
30'
Χρόνος Ψησίματος
Εύκολο
Δυσκολία
8
Κομμάτια
Τα ελιόψωμα είναι πολύ υγιεινά για τα παιδιά σας φυσικά όσο και για εσάς!!
Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :
- 500 γρ λεύρι Γ.ο.χ
- 9 γρ ξηρή μαγιά
- 80 γρ ελαιόλαδο
- 220 γρ νερό
- 100 γρ ελιές σε ροδέλες
- 1 κτγ αλάτι
Εκτέλεση
- Ξεκινάμε και σε ένα μπολ ρίχνουμε 500γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις, 9 γρ ξηρή μαγιά, 220γρ νερό, 80 γρ ελαιόλαδο και ανακατεύουμε ελαφρώς
- Μόλις αρχίσει να δένει προσθέτουμε 1 κτγ αλάτι, 100 γρ ελιές σε ροδέλες και ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει μια εύπλαστη ζύμη
- Σκεπάζουμε και την αφήνουμε να φουσκώσει για 1 ώρα
- Μετά από 1 ώρα και εφόσον έχει φουσκώσει κόβουμε την ζύμη σε κομμάτια των 130 γρ και ανοίγουμε το κάθε κομμάτι σαν φυτίλι
- Μόλις το ανοίξουμε το στριφογυρνάμε και το δίνουμε σχήμα σαν σαλίγκάρι
- Αφού τα κάνουμε όλα τα βάζουμε σε ένα ταψι με μια λαδόκολλα και τα αφήνουμε να φουσκώσουν για ακόμη 30-40 λεπτά
- Μετά από 40 λεπτά τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 20-30 λεπτά στους 180 c.
Τα ελιόψωμα είναι έτοιμα μια υπέροχη πρόταση για πρωινό σε περιόδους νηστείας
Καλή σας επιτυχία!!