fbpx

Σταφιδόψωμα! Πανεύκολη, Νηστίσιμη Συνταγή!

30'

Χρόνος Εκτέλεσης

100'

Χρόνος Αναμονής

30'

Χρόνος Ψησίματος

Εύκολο

Δυσκολία

7

Κομμάτια

Τα σταφιδόψωμα είναι πολύ υγιεινά για τα παιδιά σας φυσικά όσο και για εσάς!!

Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :

  • 500 γρ αλεύρι Γ.Ο.Χ
  • 9 γρ ξηρή μαγιά
  • 1/2 κτγ κανέλα
  • 1/4 κτγ γαρύφαλλο
  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 200 γρ νερό
  • 100 γρ χυμό πορτοκάλι
  • 100 γρ καστανή ζάχαρη
  • 150 γρ μαύρες σταφίδες

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ και ρίχνουμε 500γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις, 100 γρ χυμό πορτοκάλι , 200γρ νερό, 9 γρ ξηρή μαγιά , 100 γρ καστανή ζάχαρη και ανακατεύουμε ελαφρώς.
  2. Προσθέτουμε 1/2 κτγ κανέλα, 1/4 κτγ γαρύφαλλο ,το ξύσμα από 1 πορτοκάλι, 150 γρ μαύρες σταφίδες και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να γίνει μια εύπλαστη ζύμη
  3. Την αφήνουμε να φουσκώσει για 1 ώρα περίπου.
  4. Κόβουμε την ζύμη και την μετράμε σε 120-130 γρ το κάθε ζυμάρι.
  5. Κανουμε ένα μπαλάκι το κάθε κομμάτι και το βάζουμε στο ταψί σε μια λαδόκολλα.
  6. Σκεπάζουμε με μια πετσέτα και τα αφήνουμε να φουσκώσουν για 30-40 λεπτά.
  7. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 20-30 λεπτά στους 180 c.

Tα σταφιδόψωμα είναι έτοιμα μοσχομυριστά και πεντανόστιμα

Καλή σας επιτυχία!!!

Δείτε το βίντεο εδώ :

Share :

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Περισσότερες Συνταγές

Scroll to Top

Δείτε τη Συνταγή από το LIVE KITCHEN