30'
Χρόνος Εκτέλεσης
100'
Χρόνος Αναμονής
30'
Χρόνος Ψησίματος
Εύκολο
Δυσκολία
7
Κομμάτια
Τα σταφιδόψωμα είναι πολύ υγιεινά για τα παιδιά σας φυσικά όσο και για εσάς!!
Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :
- 500 γρ αλεύρι Γ.Ο.Χ
- 9 γρ ξηρή μαγιά
- 1/2 κτγ κανέλα
- 1/4 κτγ γαρύφαλλο
- Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- 200 γρ νερό
- 100 γρ χυμό πορτοκάλι
- 100 γρ καστανή ζάχαρη
- 150 γρ μαύρες σταφίδες
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ και ρίχνουμε 500γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις, 100 γρ χυμό πορτοκάλι , 200γρ νερό, 9 γρ ξηρή μαγιά , 100 γρ καστανή ζάχαρη και ανακατεύουμε ελαφρώς.
- Προσθέτουμε 1/2 κτγ κανέλα, 1/4 κτγ γαρύφαλλο ,το ξύσμα από 1 πορτοκάλι, 150 γρ μαύρες σταφίδες και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να γίνει μια εύπλαστη ζύμη
- Την αφήνουμε να φουσκώσει για 1 ώρα περίπου.
- Κόβουμε την ζύμη και την μετράμε σε 120-130 γρ το κάθε ζυμάρι.
- Κανουμε ένα μπαλάκι το κάθε κομμάτι και το βάζουμε στο ταψί σε μια λαδόκολλα.
- Σκεπάζουμε με μια πετσέτα και τα αφήνουμε να φουσκώσουν για 30-40 λεπτά.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 20-30 λεπτά στους 180 c.
Tα σταφιδόψωμα είναι έτοιμα μοσχομυριστά και πεντανόστιμα
Καλή σας επιτυχία!!!
Δείτε το βίντεο εδώ :