30'
Χρόνος Εκτέλεσης
1 ώρα
Χρόνος αναμονής
40-45'
Χρόνος ψησίματος
Εύκολο
Δυσκολία
8
Μερίδες
Όταν πρωτοέφτιαξα την Βασιλόπιτα το 2018 έγινε ένας μικρός πάταγος στο κόσμο του Ιντερνετ! Φτιάξτε την και θα με θυμηθείτε!
Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :
- 360 γρ αλεύρι
- 2 Βανιλίνες
- 1κτσ μαχλέπι
- 1/2 κτγ μαστίχα
- 250 γρ ζάχαρη άχνη
- 1 κτσ μπέικεν Πάουντερ
- Ξύσμα απο 1 πορτοκάλι
- 5 αυγά
- 200 γρ κρέμα τυρί
- 250 γρ βούτυρο
- 200 γρ κουβερτούρα
Για το πασπάλισμα
Zάχαρη άχνη
Εκτέλεση
- Σε ενα μπολ θα βάλουμε το βούτυρο το τυρί κρέμα θα ενσωματώσουμε και τα δύο υλικά και μετά θα ρίξουμε και την ζάχαρη άχνη και θα αφρατέψουμε πολύ καλά .
- Στην συνέχεια θα πάρουμε έναν πολυκόφτη η σε ένα γουδί και θα σπάσουμε την μαστίχα μαζί με 2 κτσ αλευρι και το μαχλέπι.
- Θα χτυπήσουμε να γίνει μα σκόνη και θα την ρίξουμε στο μείγμα μας μαζί με τα άλλα μυρωδικά το ξύσμα απο το πορτοκάλι τις βανιλίνες και το μπέικεν.
- Ανακατεύουμε με μια μαρίζ απο κάτω προς τα επάνω βάζοντας και λίγο λίγο το αλεύρι για να μην χάσουμε πολύ όγκο στο μείγμα.
- Σε μια στρόγγυλη φόρμα βουτυροαλευρόνουμε πολύ καλά βάζοντας το μείγμα χωρίς να ακουμπάμε τις άκρες πολύ πολύ γιατί θα μας κολλήσει.
- .Ψήνουμε στους 160c για περίπου 40-45 λεπτά στον αέρα.
- Ξεφουρνίζουμε και αφήνουμε να κρυώσει καλά .
- Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρι για να γλασάρουμε απο πάνω την βασιλόπιτα Αν θέλουμε βάζουμε και 30 γρ Ηλιέλαιο .
- Αφήνουμε μία ώρα στο ψυγείο να κρυώσει η σοκολάτα για να μπορέσουμε να στολίσουμε την βασιλόπιτα μας.
- Πασπαλίζουμε με άχνη και αριθμούς
Καλή σας επιτυχία και να έχετε υγεία και καλό χρόνο.
Δείτε το βίντεο εδώ