fbpx

Βασιλόπιτα Πολυτελείας!!!Η Βασιλόπιτα που έκανε πάταγο!!

30'

Χρόνος Εκτέλεσης

1 ώρα

Χρόνος αναμονής

40-45'

Χρόνος ψησίματος

Εύκολο

Δυσκολία

8

Μερίδες

Όταν πρωτοέφτιαξα την Βασιλόπιτα το 2018 έγινε ένας μικρός πάταγος στο κόσμο του Ιντερνετ! Φτιάξτε την και θα με θυμηθείτε!

Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :

  • 360 γρ αλεύρι
  • 2 Βανιλίνες
  • 1κτσ μαχλέπι
  • 1/2 κτγ μαστίχα
  • 250 γρ ζάχαρη άχνη
  • 1 κτσ μπέικεν Πάουντερ
  • Ξύσμα απο 1 πορτοκάλι
  • 5 αυγά
  • 200 γρ κρέμα τυρί
  • 250 γρ βούτυρο
  • 200 γρ κουβερτούρα

Για το πασπάλισμα

Zάχαρη άχνη

Εκτέλεση

  1. Σε ενα μπολ θα βάλουμε το βούτυρο το τυρί κρέμα θα  ενσωματώσουμε και τα δύο υλικά και μετά θα ρίξουμε και την ζάχαρη άχνη και θα αφρατέψουμε πολύ καλά .
  2. Στην συνέχεια θα πάρουμε έναν πολυκόφτη η σε ένα γουδί και θα σπάσουμε την μαστίχα μαζί με 2 κτσ αλευρι  και το μαχλέπι.
  3. Θα χτυπήσουμε να  γίνει μα σκόνη και θα την ρίξουμε στο μείγμα μας μαζί με τα άλλα μυρωδικά το ξύσμα απο το πορτοκάλι τις βανιλίνες και το μπέικεν.
  4. Ανακατεύουμε με μια μαρίζ απο κάτω προς τα επάνω βάζοντας και λίγο λίγο το αλεύρι για να μην χάσουμε πολύ όγκο στο μείγμα.
  5. Σε μια στρόγγυλη φόρμα βουτυροαλευρόνουμε πολύ καλά βάζοντας το μείγμα χωρίς να ακουμπάμε τις άκρες πολύ πολύ γιατί θα μας κολλήσει.
  6. .Ψήνουμε στους 160c για περίπου 40-45 λεπτά στον αέρα.
  7. Ξεφουρνίζουμε και αφήνουμε να κρυώσει καλά .
  8.  Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρι για να γλασάρουμε απο πάνω την βασιλόπιτα  Αν θέλουμε βάζουμε και 30 γρ Ηλιέλαιο .
  9.  Αφήνουμε μία ώρα στο ψυγείο να κρυώσει η σοκολάτα για να μπορέσουμε να στολίσουμε την βασιλόπιτα μας.
  10. Πασπαλίζουμε με άχνη και αριθμούς

Καλή σας επιτυχία και να έχετε υγεία και καλό χρόνο.

Δείτε το βίντεο εδώ

Share :

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Περισσότερες Συνταγές

Scroll to Top