25'
Χρόνος Εκτέλεσης
210'
Χρόνος Ψησίματος
Εύκολο
Δυσκολία
15
Μερίδες
Epic!! Summer Pudding dessert - Δείτε το πιο δροσερό Γλυκό ψυγείου
Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :
Για την βάση:
- 1 πακέτο(225 γρ)πτι μπερ μπισκότα
- 3 κτσ μαρμελάδα φράουλα
- 150 ml γάλα
- 3 μπανάνες
Για την κρέμα:
- 500 γάλα ml
- 6 φύλλα ζελατίνης
- 43 γρ ανθος αραβοσίτου με γεύση βανίλια
- 100 γρ ζάχαρη
- 400 ml κρέμα γάλακτος 30%λιπαρά
- 60 γρ τρούφα σοκολάτας
Για το γλάσο:
- 150 γρ κουβερτούρα
- 100 γάλα ml
Εκτέλεση
- Ξεκινάμε κάνοντας την κρέμα μας βάζοντας 6 φύλλα ζελατίνης να μουλιάσουν μέσα σε κρύο νερό.
- Συνεχίζουμε και σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε 500ml γάλα, 100γρ ζάχαρη, 43γρ άνθος αραβοσίτου , τα βάζουμε πάνω στην φωτιά και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να πήξει.
- Ύστερα ρίχνουμε τα φύλλα ζελατίνης μέσα στην κρέμα και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν
- Σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε την κρέμα στο ψυγείο για 1/2 ώρα.
- Συνεχίζουμε με την βάση βουτώντας τα μπισκότα μέσα στο γάλα φτιάχνοντας 3 στρώσεις και σε κάθε στρώση ρίχνουμε και από λιγη μαρμελάδα φράουλα, αφου πρώτα την έχουμε αραιώσει με λίγο νερό.
- Μόλις έχουμε ολοκληρώσει και τις 3 στρώσεις με τα μπισκότα καθαρίζουμε και βάζουμε 3 μπανάνες κομμένες στην μέση.
- Έπειτα χτυπάμε 400ml κρέμα γάλακτος και την αναμιγνύουμε με την κρέμα μας που είχαμε φτιάξει νωρίτερα ενώ έχει κρυώσει.
- Βγάζουμε λίγο από το μείγμα που φτιάξαμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε 60 γρ τρούφα σοκολάτας.
- Το μείγμα με την τρούφα το ρίχνουμε πάνω στις μπανάνες και αμέσως από πάνω το υπόλοιπο μείγμα.
- Bάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για 1 ώρα μέχρι να σφίξει η κρέμα
- Έπειτα φτιάχνουμε το γλάσο μας ρίχνοντας 100 ml ζεστό γάλα μέσα σε 150 γρ κουβερτούρας και αφήνουμε να κρυώσει. Το ρίχνουμε πάνω στο γλυκό μας και το βάζουμε μέσα στο ψυγείο για 2 με 3 ώρες
- Μετά από 2 με 3 ώρες το γλυκό μας είναι έτοιμο και μπορούμε να απολαύσουμε ένα πραγματικά υπέροχο ελαφρύ και δροσερό γλυκό ψυγείου που θα μας ενθουσιάσει!!!
Καλή σας Απόλαυση!!!