15'
Χρόνος Εκτέλεσης
40'-50' λεπτά
Χρόνος Ψησίματος
Εύκολο
Δυσκολία
3
Μερίδες
Οι πιο νόστιμες τυρένιες και τραγανές πατάτες φούρνου!!!
Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :
- 1 κιλό πατάτες baby
- 150 γρ τυρί πεκορίνο
- 1/2 κτγ αλάτι
- 1/2 κτγ ρίγανη
- 1/2 κτγ πάπρικα
- 1/2 κτγ σκόρδο σε σκόνη
- 1/4 κτγ μπούκοβο
- 90 γρ λιωμένο βούτυρο
Για την σως
- 200 γρ γιαούρτι
- 1 κτσ μουστάρδα
- άνηθος
Πυρέξ 25χ35 εκ.
Εκτέλεση
- Πλένουμε πολύ καλά τις πατάτες baby και τις κόβουμε στην μέση.
- Τις βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 8 λεπτά.
- Τις στραγγίζουμε και τις βάζουμε σε ένα μπολ πασπαλίζοντάς τες με αλάτι.
- Σε ένα άλλο μπολάκι ρίχνουμε το τυρί πεκορίνο, την ρίγανη . την πάπρικα , το σκόρδο σε σκόνη , το μπούκοβο και τα ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Σε ένα πυρέξ 25χ35 εκατοστά ρίχνουμε λιωμένο βούτυρο(50γρ) και μια ποσότητα από το μείγμα με το τυρί μέχρι να καλύψει ο πάτος του πυρέξ.
- Χαράζουμε τις πατάτες τις ρίχνουμε λιωμένο βούτυρο(40 γρ) και τις ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε το υπόλοιπο μείγμα που περίσσεψε μέσα στις πατάτες και τις ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Τοποθετούμε τις πατάτες μέσα στο πυρέξ την μία δίπλα στην άλλη .
- Μπορούμε να τις σερβίρουμε με φρυγανισμένο ψωμί ρίχνοντας λίγο ελαιόλαδο μέσα στο μπολ που είχαμε τις πατάτες και να αλείψουμε τις φέτες.
- Τοποθετούμε μια σχάρα πάνω από το πυρέξ για να μπορέσουμε να ψήσουμε για λίγο τις φέτες.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 40-50 λεπτά στους 170 c.
- Τις φέτες με το ψωμί τις βγάζουμε πιο νωρίς μόλις πάρουν ελαφρώς χρώμα.
- Φτιάχνουμε την σως και σε ένα μπολ ρίχνουμε το γιαούρτι , την μουστάρδα και το ψιλοκομμένο άνηθο.
- Ανακατεύουμε και σερβίρουμε με τις τραγανές τυρένιες πατάτες φούρνου.
- Οι πιο νόστιμες πατάτες που έχετε δοκιμάσει.
Εσείς και η οικογένειά σας θα τις λατρέψετε!!
Καλή σας επιτυχία!!
Δείτε το βίντεο εδώ :