10'
Χρόνος Εκτέλεσης
10΄-11'
Χρόνος Ψησίματος
Εύκολο
Δυσκολία
40
Κουραμπιέδες
Νηστίσιμοι κουραμπιέδες λαδιού που λιώνουν στο στόμα!!
Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :
- 500 γρ αλεύρι γ.ο.χ
- 200 γρ ηλιέλαιο
- 100 γρ χυμό πορτοκάλι
- 150 γρ ζάχαρη άχνη
- Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- 70 γρ αμύγδαλο
- 1 κτγ μπέικεν πάουντερ
- 1/2 κτγ μαγειρική σόδα
- 2 βανιλίνες
Για το πασπάλισμα
- Ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
- Σε ένα τηγάνι καβουρδίζουμε τα αμύγδαλα για 2-3 λεπτά.
- Τα σπάμε σε έναν πολυκόφτη να ναι χοντροκομμένα.
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε το ηλιέλαιο , τον χυμό πορτοκάλι,την ζάχαρη άχνη και χτυπάμε με το σύρμα για 1 λεπτό.
- Προσθέτουμε τα σπασμένα αμύγδαλα , τις βανιλίνες, το ξύσμα πορτοκαλιού, το μπέικεν , την σόδα και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι μέχρι να έχουμε μια ομοιόμορφη ζύμη.
- Μετράμε μπαλάκια των 25 γρ να ναι το καθένα και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα.
- Ψήνουμε σε προ θερμασμένο φούρνο στον αέρα για 10-11 λεπτά στους 170 c.
- Τα αφήνουμε να κρυώσουν τελείως και έπειτα τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
Οι πιο νόστιμοι και εύκολοι Κουραμπιέδες λαδιού που απλά θα σας ξετρελάνουν!!
Θα σας τους ζητάνε μικροί και μεγάλοι!!
Καλή σας επιτυχία!!
Δείτε το βίντεο εδώ :