30'
Χρόνος Εκτέλεσης
200'
Χρόνος Αναμονής
Εύκολο
Δυσκολία
16
Μερίδες
Και σε ποιον δεν αρέσει ένας σοκολατένιος Κορμός σαλάμι!
Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :
- 2 Πακέτα Πτι Μπερ
- 200 γρ κουβερτούρα
- 150 γρ ζάχαρη
- 50 μλ νερό
- 200 μλ γάλα
- 2 κτσ κακάο
- 2 βανιλίνες προαιρετικά
Εκτέλεση
- Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό την ζάχαρη και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρει χρυσό χρώμα!
- Προσθέτουμε το γάλα μέσα στο σιρόπι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα σε μέτρια φωτιά.
- Προσθέτουμε και το κακάο ανακατεύοντας συνεχώς.
- Σπάμε την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια και την ρίχνουμε στο ζεστό μείγμα.
- Ανακατεύουμε καλά και αν χρειαστεί το μεταφέρουμε πάλι για λίγο στην φωτιά μέχρι τα υλικά ενσωματωθούν καλά.
- Σπάμε τα μπισκότα σε ένα μπολ και προσθέτουμε το σοκολατένιο μείγμα.
- Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει σαν ζύμη.
- Ετοιμάζουμε μια μακρόστενη φόρμα με μεμβράνη για να μπορέσουμε να ξεφορμάρουμε εύκολα.
- Βάζουμε την φόρμα στην κατάψυξη για περίπου 4 ώρες
- Μετά απο 4 ώρες βγάζουμε απο την κατάψυξη αφήνουμε λίγο έξω σε θερμοκρασία δωματίου για να μπορέσουμε πιο εύκολα να κόψουμε σε μερίδες.
- Ο κορμός μωσαικό ή αλλιώς σαλάμι είναι έτοιμος να τον απολαύσουμε.
Καλή επιτυχία!!