fbpx

Έυκολος κορμός – Μωσαϊκό – Γλυκό Σαλάμι

30'

Χρόνος Εκτέλεσης

200'

Χρόνος Αναμονής

Εύκολο

Δυσκολία

16

Μερίδες

Και σε ποιον δεν αρέσει ένας σοκολατένιος Κορμός σαλάμι!

Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :

  • 2 Πακέτα Πτι Μπερ
  • 200 γρ κουβερτούρα
  • 150 γρ ζάχαρη
  • 50 μλ νερό
  • 200 μλ γάλα
  • 2 κτσ κακάο 
  • 2 βανιλίνες προαιρετικά

Εκτέλεση

  1. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό  την ζάχαρη και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρει  χρυσό χρώμα!
  2. Προσθέτουμε το γάλα μέσα στο σιρόπι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα  σε μέτρια φωτιά.
  3. Προσθέτουμε και το κακάο ανακατεύοντας συνεχώς.  
  4. Σπάμε την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια και την ρίχνουμε στο ζεστό μείγμα.
  5. Ανακατεύουμε καλά και αν χρειαστεί το μεταφέρουμε πάλι για λίγο στην φωτιά μέχρι τα υλικά ενσωματωθούν καλά.
  6. Σπάμε τα μπισκότα σε ένα μπολ και προσθέτουμε το σοκολατένιο μείγμα.
  7. Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει σαν ζύμη.
  8. Ετοιμάζουμε μια μακρόστενη φόρμα με μεμβράνη για να μπορέσουμε να ξεφορμάρουμε εύκολα.
  9.  Βάζουμε την φόρμα στην κατάψυξη για περίπου 4 ώρες
  10. Μετά απο 4 ώρες βγάζουμε απο την κατάψυξη αφήνουμε λίγο έξω σε θερμοκρασία δωματίου για να μπορέσουμε  πιο εύκολα να κόψουμε σε μερίδες.
  11. Ο κορμός μωσαικό ή αλλιώς σαλάμι είναι έτοιμος να τον απολαύσουμε.

Καλή επιτυχία!!

Share :

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Περισσότερες Συνταγές

Scroll to Top