5'
Χρόνος Εκτέλεσης
55-60 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος
Εύκολο
Δυσκολία
8
Μερίδες
Φανουρόπιτα σε 3 λεπτά, δεν λασπώνει και δεν τρίβεται!!!Πεντανόστιμη συνταγή!!
Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :
- 400 γρ αλεύρι που φουσκώνει
- 250 γρ ζάχαρη άχνη
- 200 γρ ηλιέλαιο
- 250 γρ χυμό πορτοκάλι
- Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- 1 κτγ κανέλα
- 1/4 κτγ γαρίφαλο
- 2 βανιλίνες
- 60 γρ καρύδια
- 50 γρ σταφίδες+1 κτσ αλεύρι που φουσκώνει
Για το πασπάλισμα της φόρμας
- Ηλιέλαιο
- 1 κτσ αλεύρι
Για το στόλισμα
- Ζάχαρη άχνη
Φόρμα 26 εκ.
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε τον χυμό πορτοκάλι, το ηλιέλαιο, το ξύσμα πορτοκάλι, την κανέλα , τις βανιλίνες, το γαρίφαλο , την ζάχαρη άχνη και ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα σύρμα.
- Προσθέτουμε το αλεύρι που φουσκώνει και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα λείο μείγμα.
- Ρίχνουμε τα καρύδια και μέσα στις σταφίδες προσθέτουμε 1 κουυταλιά της σούπας αλεύρι που φουσκώνει ανακατεύοντας πολύ καλά .
- Προσθέτουμε και τις σταφίδες μέσα στο μείγμα και με το σύρμα συνεχίζουμε να ανακατεύουμε.
- Σε μια φόρμα 26 εκ. βάζουμε μια λαδόκολλα στον πάτο και αλείφουμε με άνα πινέλο όλο το εσωτερικό της φόρμας με ηλιέλαιο.
- Προσθέτουμε 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι πασπαλίζοντας το να κολλήσει σε όλη την φόρμα και αυτό που περισσεύει το ρίχνουμε μέσα στο μείγμα.
- Ανακατεύουμε πολύ καλά το μείγμα με μια μαρίζ και το ρίχνουμε μέσα στην φόρμα.
- Το στρώνουμε ομοιόμορφα και το χρυπάμε 2-3 φορές πάνω στον πάγκο.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 55-60 λεπτά στους 180 c.
- Το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 10 λεπτά και έπειτα το γυρνάμε πάνω σε μια σχάρα και το αφήνουμε να κρυώσει τελείως.
- Στολίζουμε με ζάχαρη άχνη δίνοντας ότι σχέδιο μας αρέσει.
Πεντανόστιμη και πανεύκολη Φανουρόπιτα που θα την λατρέψετε!!
Καλή σας επιτυχία!!
Δείτε το βίντεο εδώ :