fbpx

Φανταστικά Πιροσκί ή Περεσκία με γέμιση πατάτας!!!

50'

Χρόνος Εκτέλεσης

Μέτριο

Δυσκολία

22

Μερίδες

Τα πιο νόστιμα Πιροσκί με γέμιση πατάτας!!!Απλά Υπέροχα!!!

Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :

Για την ζύμη

  • 600 γρ αλεύρι για τσουρέκι
  • 8 γρ ξηρή μαγιά
  • 100 γρ νερό
  • 150 γρ γάλα
  • 150 γρ ηλιέλαιο
  • 1 κτσ ζάχαρη
  • 1,5 κτγ αλάτι 
  • 1 αυγ

Για την γέμιση

  • 1 κρεμμύδι
  • 600 γρ βρασμένες πατάτες 
  • 1/2 πάπρικα σε σκόνη
  • λίγη ρίγανη
  • λίγο μαιντανό
  • 1/2 κτγ αλάτι
  • 120 γρ mix από 3 τυριά της αρεσκείας σας
  • 1 λίτρο ηλιέλαιο

Εκτέλεση

    1. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε να βράσουμε τις πατάτες.
    2. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι για τσουρέκι , την ξηρή μαγιά, την ζάχαρη και το αλάτι και τα ανακατεύουμε με ένα σύρμα.
    3. Προσθέτουμε το αυγό , το γάλα ,το ηλιέλαιο και το νερό και ανακατεύουμε.
    4. Πλάθουμε πολύ καλά μέχρι να γίνει μια εύπλαστη ζύμη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 2 ώρες.
    5. Αφού βράσουν οι πατάτες τις καθαρίζουμε και τις αφήνουμε στην άκρη.
    6. Κόβουμε ένα μεσαίο κρεμμύδι και σε ένα τηγάνι ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και το τσιγαρίζουμε για 2 λεπτά.
    7. Πολτοποιούμε τις πατάτες πολύ καλά.
    8. Ρίχνουμε μέσα στις πολτοποιημένες πατάτες το κρεμμύδι που τσιγαρίσαμε , την πάπρικα σε σκόνη, λίγη ρίγανη , λίγο μαιντανό και το αλάτι.
    9. Αφού ανακατέψουμε τα υλικά καλά το αφήνουμε να κρυώσει καλά.
    10. Αφού κρυώσουν καλά προσθέτουμε και την μίξη από τα 3 τυριά.
    11. Παίρνουμε την ζύμη και μετράμε 50 γρ να είναι το κάθε κομμάτι.
    12. Τα κάνουμε μπαλάκια και τα σκεπάζουμε με μια μεμβράνη.
    13. Παίρνουμε ένα ένα μπαλάκι και το ανοίγουμε με την παλάμη .
    14. Βάζουμε μέσα λίγη από την γέμιση και το κλείνουμε καλά στην άκρη.
    15. Έπειτα το ρολάρουμε για να γίνει λείο παντού και να μην μας ανοίξει κατά το τηγάνισμα.
    16. Κάνουμε την ίδια διαδικασία με όλα.
    17. Αφού τα φτιάξουμε τα τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν.
    18. Μόλις τα τηγανίσουμε είναι έτοιμα να τα απολαύσουμε.
    19. Είναι πεντανόστιμα και μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ότι γέμιση μας αρέσει.

Καλή σας επιτυχία!!!

Share :

Περισσότερες Συνταγές

Scroll to Top