50'
Χρόνος Εκτέλεσης
Μέτριο
Δυσκολία
22
Μερίδες
Τα πιο νόστιμα Πιροσκί με γέμιση πατάτας!!!Απλά Υπέροχα!!!
Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :
Για την ζύμη
- 600 γρ αλεύρι για τσουρέκι
- 8 γρ ξηρή μαγιά
- 100 γρ νερό
- 150 γρ γάλα
- 150 γρ ηλιέλαιο
- 1 κτσ ζάχαρη
- 1,5 κτγ αλάτι
- 1 αυγ
Για την γέμιση
- 1 κρεμμύδι
- 600 γρ βρασμένες πατάτες
- 1/2 πάπρικα σε σκόνη
- λίγη ρίγανη
- λίγο μαιντανό
- 1/2 κτγ αλάτι
- 120 γρ mix από 3 τυριά της αρεσκείας σας
- 1 λίτρο ηλιέλαιο
Εκτέλεση
- Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε να βράσουμε τις πατάτες.
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι για τσουρέκι , την ξηρή μαγιά, την ζάχαρη και το αλάτι και τα ανακατεύουμε με ένα σύρμα.
- Προσθέτουμε το αυγό , το γάλα ,το ηλιέλαιο και το νερό και ανακατεύουμε.
- Πλάθουμε πολύ καλά μέχρι να γίνει μια εύπλαστη ζύμη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 2 ώρες.
- Αφού βράσουν οι πατάτες τις καθαρίζουμε και τις αφήνουμε στην άκρη.
- Κόβουμε ένα μεσαίο κρεμμύδι και σε ένα τηγάνι ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και το τσιγαρίζουμε για 2 λεπτά.
- Πολτοποιούμε τις πατάτες πολύ καλά.
- Ρίχνουμε μέσα στις πολτοποιημένες πατάτες το κρεμμύδι που τσιγαρίσαμε , την πάπρικα σε σκόνη, λίγη ρίγανη , λίγο μαιντανό και το αλάτι.
- Αφού ανακατέψουμε τα υλικά καλά το αφήνουμε να κρυώσει καλά.
- Αφού κρυώσουν καλά προσθέτουμε και την μίξη από τα 3 τυριά.
- Παίρνουμε την ζύμη και μετράμε 50 γρ να είναι το κάθε κομμάτι.
- Τα κάνουμε μπαλάκια και τα σκεπάζουμε με μια μεμβράνη.
- Παίρνουμε ένα ένα μπαλάκι και το ανοίγουμε με την παλάμη .
- Βάζουμε μέσα λίγη από την γέμιση και το κλείνουμε καλά στην άκρη.
- Έπειτα το ρολάρουμε για να γίνει λείο παντού και να μην μας ανοίξει κατά το τηγάνισμα.
- Κάνουμε την ίδια διαδικασία με όλα.
- Αφού τα φτιάξουμε τα τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν.
- Μόλις τα τηγανίσουμε είναι έτοιμα να τα απολαύσουμε.
- Είναι πεντανόστιμα και μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ότι γέμιση μας αρέσει.
Καλή σας επιτυχία!!!