40'
Χρόνος Εκτέλεσης
40'
Χρόνος Ψησίματος
Δύσκολο
Δυσκολία
12
Μερίδες
Αυτή είναι η πιο νόστιμη ΣΟΚΟΛΑΤΙΝΑ που έχετε φάει!!! Ιδανική για κάθε περίσταση!!
Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :
Για το παντεσπάνι
- 4 αυγά
- 150 γρ ζάχαρη
- 150 γρ αλεύρι
- 50 γρ κακάο σε σκόνη
- 100 γρ ηλιέλαιο
- 1 κτγ μπέικεν πάουντερ
Για το σιρόπι
- 130 γρ ζάχαρη
- 130 γρ νερό
- 50 γρ κονιάκ
Για την μους σοκολάτας
- 400 γρ κουβερτούρα
- 200 γρ γάλα
- 400 γρ κρέμα γάλακτος 35%λιπαρά
Για το γλάσο
- 200 γρ κουβερτούρα
- 200 μλ κρέμα γάλακτος 35%λιπαρά
Για το πασπάλισμα
- Νιφάδες σοκολάτας
Εκτέλεση
- Στην κουζινομηχανή προσθέτουμε τα αυγά μαζί με την ζάχαρη και τα χτυπάμε μέχρι να αφρατέψουν.
- Σε μια λαδόκολλα κοσκινίζουμε το αλεύρι , το κακάο και το μπέικεν πάουντερ.
- Αφού χτυπηθούν καλά τα αυγά με την ζάχαρη προσθέτουμε σιγά σιγά το ηλιέλαιο.
- Έπειτα ρίχνουμε και τα στερεά υλικά (αλεύρι ,κακάο ,μπέικεν)και ανακατεύουμε για ακόμα 1 λεπτό.
- Αλευροβουτυρώνουμε μια αποσπώμενη φόρμα 24 εκ. και ρίχνουμε μέσα το μείγμα.
- Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 40 λεπτά στους 170 c.
- Ξεκινάμε να φτιάξουμε στο σιρόπι και σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το νερό ,την ζάχαρη και το κονιάκ και βράζουμε για 1 λεπτό
- Αποσύρουμε από την φωτιά το κατσαρολάκι και ξεκινάμε να φτιάξουμε την μους σοκολάτας.
- Σε ένα μπολ κόβουμε την κουβερτούρα και ρίχνουμε καυτό γάλα.
- Το αφήνουμε για 1 λεπτό και έπειτα ανακατεύουμε για να διαλυθεί πολύ καλά η κουβερτούρα.
- Χτυπάμε πολύ καλά σε ένα μπολ την φυτική κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σαντιγί.
- Στην συνέχεια ενσωματώνουμε την λιωμένη κουβερτούρα μέσα στην σαντιγί.
- Αφού έχει κρυώσει καλά το παντεσπάνι το κόβουμε σε 2 πάτους.
- Βάζουμε στο κάτω μέρος της φόρμας τον πρώτο πάτο και αφού τον σιροπιάσουμε ρίχνουμε την μισή ποσότητα απο την μους σοκολάτας.
- Συνεχίζουμε με τον δεύτερο πάτο τον σιροπιάζουμε και αυτόν και ρίχνουμε την υπόλοιπη μους.
- Την βάζουμε στο ψυγείο για 7 ώρες.
- Αφού έχει σταθεροποιηθεί πολύ καλά φτιάχνουμε το γλάσο.
- Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και την ρίχνουμε πάνω στα κομμάτια κουβερτούρας.
- Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει τελείως.
- Ξεφορμάρουμε και ρίχνουμε το γλάσο πάνω στην σοκολατίνα.
- Πασπαλίζουμε με νιφάδες σοκολάτας.
- Η σοκολατίνα είναι έτοιμη να την απολαύσουμε.
- Ιδανική για γενέθλια γιορτές ή όπου αλλού θέλετε
Καλή σας επιτυχία!!!
Δείτε το βίντεο!!