fbpx

Φανταστική και Πεντανόστιμη Τούρτα ΣΟΚΟΛΑΤΙΝΑ!!

40'

Χρόνος Εκτέλεσης

40'

Χρόνος Ψησίματος

Δύσκολο

Δυσκολία

12

Μερίδες

Αυτή είναι η πιο νόστιμη ΣΟΚΟΛΑΤΙΝΑ που έχετε φάει!!! Ιδανική για κάθε περίσταση!!

Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :

Για το παντεσπάνι

  • 4 αυγά
  • 150 γρ ζάχαρη
  • 150 γρ αλεύρι
  • 50 γρ κακάο σε σκόνη
  • 100 γρ ηλιέλαιο
  • 1 κτγ μπέικεν πάουντερ

Για το σιρόπι

  • 130 γρ ζάχαρη
  • 130 γρ νερό
  • 50 γρ κονιάκ

Για την μους σοκολάτας

  • 400 γρ κουβερτούρα
  • 200 γρ γάλα
  • 400 γρ κρέμα γάλακτος 35%λιπαρά

Για το γλάσο

  • 200 γρ κουβερτούρα
  • 200 μλ κρέμα γάλακτος 35%λιπαρά

Για το πασπάλισμα

  • Νιφάδες σοκολάτας

Εκτέλεση

  1. Στην κουζινομηχανή προσθέτουμε τα αυγά μαζί με την ζάχαρη και τα χτυπάμε μέχρι να αφρατέψουν.
  2. Σε μια λαδόκολλα κοσκινίζουμε το αλεύρι , το κακάο και το μπέικεν πάουντερ.
  3. Αφού χτυπηθούν καλά τα αυγά με την ζάχαρη προσθέτουμε σιγά σιγά το ηλιέλαιο.
  4. Έπειτα ρίχνουμε και τα στερεά υλικά (αλεύρι ,κακάο ,μπέικεν)και ανακατεύουμε για ακόμα 1 λεπτό.
  5. Αλευροβουτυρώνουμε μια αποσπώμενη φόρμα 24 εκ. και ρίχνουμε μέσα το μείγμα.
  6. Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 40 λεπτά στους 170 c.
  7. Ξεκινάμε να φτιάξουμε στο σιρόπι και σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το νερό ,την ζάχαρη και το κονιάκ και βράζουμε για 1 λεπτό
  8. Αποσύρουμε από την φωτιά το κατσαρολάκι και ξεκινάμε να φτιάξουμε την μους σοκολάτας.
  9. Σε ένα μπολ κόβουμε την κουβερτούρα και ρίχνουμε καυτό γάλα.
  10. Το αφήνουμε για 1 λεπτό και έπειτα ανακατεύουμε για να διαλυθεί πολύ καλά η κουβερτούρα.
  11. Χτυπάμε πολύ καλά σε ένα μπολ την φυτική κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σαντιγί.
  12. Στην συνέχεια ενσωματώνουμε την λιωμένη κουβερτούρα μέσα στην σαντιγί.
  13. Αφού έχει κρυώσει καλά το παντεσπάνι το κόβουμε σε 2 πάτους.
  14. Βάζουμε στο κάτω μέρος της φόρμας τον πρώτο πάτο και αφού τον σιροπιάσουμε ρίχνουμε την μισή ποσότητα απο την μους σοκολάτας.
  15. Συνεχίζουμε με τον δεύτερο πάτο τον σιροπιάζουμε και αυτόν και ρίχνουμε την υπόλοιπη μους.
  16. Την βάζουμε στο ψυγείο για 7 ώρες.
  17. Αφού έχει σταθεροποιηθεί πολύ καλά φτιάχνουμε το γλάσο.
  18. Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και την ρίχνουμε πάνω στα κομμάτια κουβερτούρας.
  19. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει τελείως.
  20. Ξεφορμάρουμε και ρίχνουμε το γλάσο πάνω στην σοκολατίνα.
  21. Πασπαλίζουμε με νιφάδες σοκολάτας.
  22. Η σοκολατίνα είναι έτοιμη να την απολαύσουμε.
  23. Ιδανική για γενέθλια γιορτές ή όπου αλλού θέλετε

Καλή σας επιτυχία!!!

Δείτε το βίντεο!!

 

Share :

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Περισσότερες Συνταγές

Scroll to Top