20'
Χρόνος Εκτέλεσης
50'
Χρόνος Ψησίματος
Εύκολο
Δυσκολία
12
Μερίδες
Φτιάξτε διαφορετική Πεντανόστιμη Ανάποδη Μηλόπιτα!!! απλά θα την λατρέψετε!!
Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :
Για την ζύμη
- 680 γρ γάλα
- 200 γρ ζάχαρη
- 4 αυγά
- 500 γρ ψωμάκια του τοστ
- 2 βανιλίνες
- 2 κτγ μπέικεν πάουντερ
- 100 γρ ηλιέλαιο
Για τον πάτο της πίτας
- 2 μήλα μεσαίου μεγέθους
- 150 γρ βούτυρο
- 200 γρ καστανή ζάχαρη
- 2 κτσ χυμό λεμόνι
Εκτέλεση
- Σε ένα μπλέντερ ρίχνουμε τα αυγά , το γάλα, τις βανιλίνες , την ζάχαρη και τα ψωμάκια του τοστ και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν πολτός.
- Μόλις πολτοποιηθούν συνεχίζουμε να τα χτυπάμε και προσθέτουμε το ηλιέλαιο και το μπέικεν.
- Κόβουμε σε λεπτές φέτες τα μήλα και τα πασπαλίζουμε με χυμό λεμονιού.
- Σε ένα στρόγγυλο ταψάκι 30 εκ. αλείφουμε βούτυρο και πασπαλίζουμε την καστανή ζάχαρη.
- Τοποθετούμε τα μήλα που κόψαμε στον πάτο από το ταψάκι ομοιόμορφα, βάζουμε κομμάτια το βούτυρο και πασπαλίζουμε την καστανή ζάχαρη.
- Ρίχνουμε από πάνω το μείγμα.
- Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 50 λεπτά στους 160 c .
- Μόλις ψηθεί το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 15 λεπτά και στην συνέχεια το αναποδογυρίζουμε σε μια πιατέλα.
- Αφού κρυώσει τελείως σερβίρουμε με παγωτό.
- Μια πανεύκολη μηλόπιτα στο τσακ μπαμ που θα την φτιάχνετε συνέχεια.
Καλή σας επιτυχία!!!
Δείτε το βίντεο!!