fbpx

H πιο νόστιμη και εύκολη Μηλόπιτα!!!

20'

Χρόνος Εκτέλεσης

50'

Χρόνος Ψησίματος

Εύκολο

Δυσκολία

12

Μερίδες

Φτιάξτε διαφορετική Πεντανόστιμη Ανάποδη Μηλόπιτα!!! απλά θα την λατρέψετε!!

Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :

 Για την ζύμη

  • 680 γρ γάλα
  • 200 γρ ζάχαρη
  • 4 αυγά
  • 500 γρ ψωμάκια του τοστ
  • 2 βανιλίνες
  • 2 κτγ μπέικεν πάουντερ
  • 100 γρ ηλιέλαιο

Για τον πάτο της πίτας

  • 2 μήλα μεσαίου μεγέθους
  • 150 γρ βούτυρο
  • 200 γρ καστανή ζάχαρη
  • 2 κτσ χυμό λεμόνι

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπλέντερ ρίχνουμε τα αυγά , το γάλα, τις βανιλίνες , την ζάχαρη και τα ψωμάκια του τοστ και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν πολτός.
  2. Μόλις πολτοποιηθούν συνεχίζουμε να τα χτυπάμε και προσθέτουμε το ηλιέλαιο και το μπέικεν.
  3. Κόβουμε σε λεπτές φέτες τα μήλα και τα πασπαλίζουμε με χυμό λεμονιού.
  4. Σε ένα στρόγγυλο ταψάκι 30 εκ. αλείφουμε βούτυρο και πασπαλίζουμε την καστανή ζάχαρη.
  5. Τοποθετούμε τα μήλα που κόψαμε στον πάτο από το ταψάκι ομοιόμορφα, βάζουμε κομμάτια το βούτυρο και πασπαλίζουμε την καστανή ζάχαρη. 
  6. Ρίχνουμε από πάνω το μείγμα.
  7. Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 50 λεπτά στους 160 c .
  8. Μόλις ψηθεί το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 15 λεπτά και στην συνέχεια το αναποδογυρίζουμε σε μια πιατέλα.
  9. Αφού κρυώσει τελείως σερβίρουμε με παγωτό.
  10. Μια πανεύκολη μηλόπιτα στο τσακ μπαμ που θα την φτιάχνετε συνέχεια.

Καλή σας επιτυχία!!!

Δείτε το βίντεο!!

Share :

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Περισσότερες Συνταγές

Scroll to Top