50'
Χρόνος Εκτέλεσης
30'
Χρόνος Αναμονής
50'
Χρόνος Ψησίματος
Εύκολο
Δυσκολία
10
Μερίδες
Η πιο νόστιμη Λεμονόπιτα που έχετε δοκιμάσει | Η Αλλιώς Πατσαβουρόπιτα με λεμόνι!!!
Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :
- 500 γρ φύλλο κρούστας
- 3 αυγά
- 200 μλ γάλα
- 200 μλ Ηλιέλαιο
- 2 βανιλίνες
- Ξύσμα απο 3 λεμόνια
- Χυμό απο 2 λεμόνια
- 200 γρ ζάχαρη
- 2 κτγ μπέικεν πάουντερ
Για το σιρόπι
- 250 μλ νερό
- 200 γρ ζάχαρη
- 1 1/2 λεμόνια
Εκτέλεση
- Παίρνουμε τα φύλλα κρούστας και τα κόβουμε σε λωρίδες.
- Αφού τα αφρατέψουμε τα αφήνουμε να ξεραθούν.
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα ασπράδια από τα 3 αυγά και τα χτυπάμε μαζί με την ζάχαρη να γίνει μαρέγκα.
- Συνεχίζουμε και προσθέτουμε τους κρόκους το ηλιέλαιο το γάλα τις βανιλίνες και το ξύσμα από τα 3 λεμόνια.
- Ρίχνουμε τα φύλλα κρούστας μέσα στο μείγμα και τα ανακατεύουμε πολύ καλά να ενσωματωθούν.
- Προσθέτουμε και το μπέικεν και σε ένα ταψάκι 26 εκ. αλείφουμε βούτυρο και πασπαλίζουμε ζάχαρη άχνη.
- Ρίχνουμε το μείγμα και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 50 λεπτά στους 160 C
- Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το νερό την ζάχαρη και το 1 1/2 χρησιμοποιημένο λεμόνι και βράζουμε για 1 λεπτό.
- Αφού βγάλουμε την λεμονόπιτα από τον φούρνο ρίχνουμε σιγά σιγά να πάει παντού το σιρόπι που φτιάξαμε.
- Αφήνουμε να κρυώσει και το κόβουμε και το σερβίρουμε με παγωτό.
Καλή σας επιτυχία