fbpx

Φανταστική Λεμονόπιτα-Πατσαβουρόπιτα Αφρός!!

50'

Χρόνος Εκτέλεσης

30'

Χρόνος Αναμονής

50'

Χρόνος Ψησίματος

Εύκολο

Δυσκολία

10

Μερίδες

Η πιο νόστιμη Λεμονόπιτα που έχετε δοκιμάσει | Η Αλλιώς Πατσαβουρόπιτα με λεμόνι!!!

Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :

  • 500 γρ φύλλο κρούστας 
  • 3 αυγά 
  • 200 μλ γάλα 
  • 200 μλ Ηλιέλαιο 
  • 2 βανιλίνες 
  • Ξύσμα απο 3 λεμόνια 
  • Χυμό απο 2 λεμόνια
  • 200 γρ ζάχαρη
  • 2 κτγ μπέικεν πάουντερ 

Για το σιρόπι

  • 250 μλ νερό
  • 200 γρ ζάχαρη 
  • 1 1/2 λεμόνια 

Εκτέλεση

  1. Παίρνουμε τα φύλλα κρούστας και τα κόβουμε σε λωρίδες.
  2. Αφού τα αφρατέψουμε τα αφήνουμε να ξεραθούν.
  3. Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα ασπράδια από τα 3 αυγά και τα χτυπάμε μαζί με την ζάχαρη να γίνει μαρέγκα. 
  4. Συνεχίζουμε και προσθέτουμε τους κρόκους το ηλιέλαιο το γάλα τις βανιλίνες και το ξύσμα από τα 3 λεμόνια.
  5. Ρίχνουμε τα φύλλα κρούστας μέσα στο μείγμα και τα ανακατεύουμε πολύ καλά να ενσωματωθούν.
  6. Προσθέτουμε και το μπέικεν και σε ένα ταψάκι 26 εκ. αλείφουμε βούτυρο και πασπαλίζουμε ζάχαρη άχνη.
  7. Ρίχνουμε το μείγμα και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 50 λεπτά στους 160 C
  8. Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το νερό την ζάχαρη και το 1 1/2 χρησιμοποιημένο λεμόνι και βράζουμε για 1 λεπτό.
  9. Αφού βγάλουμε την λεμονόπιτα από τον φούρνο ρίχνουμε σιγά σιγά να πάει παντού το σιρόπι που φτιάξαμε.
  10. Αφήνουμε να κρυώσει και το κόβουμε και το σερβίρουμε με παγωτό.

Καλή σας επιτυχία

Share :

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Περισσότερες Συνταγές

Scroll to Top