fbpx

Πεντανόστιμη σοκολατένια πάστα-Δροσερό γλυκό ψυγείου!!

50'

Χρόνος Εκτέλεσης

15'

Χρόνος Ψησίματος

210'

Χρόνος Αναμονής

Εύκολο

Δυσκολία

12

Μερίδες

Ενα υπέροχο γλυκό ψυγείου - πάστα που θα σας ενθουσιάσει!!!

Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :

Για το παντεσπάνι:

  • 3 αυγά
  • 100 γρ αλεύρι
  • 2 κτσ κακάο
  • 70 γρ ζαχαρη
  • 70 γρ βούτυρο
  • 140 γάλα
  • 2 βανιλίνες
  • 2 κτγ μπεικεν παουντερ

Για την κρέμα:

  • 1 Μορφατ
  • 1 καραμελωμένο ζαχαρούχο
  • 2 βανιλίνες

Για το γλάσο:

  • 1 κουβερτούρα
  • 200 γρ
  • 150 μλ γάλα

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ ρίχνουμε 3 μεσαία αυγά το γάλα την ζάχαρη το βούτυρο το κακάο σκόνη το μπέικεν τις βανιλίνες και το αλεύρι και ανακατεύουμε να ενσωματωθούν καλά τα υλικά μεταξύ τους.
  2. Σε ένα ταψάκι 20χ30 εκ. βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε καλά και ρίχνουμε το μείγμα.
  3. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά στους 200 c.
  4. Μόλις ψηθεί πασπαλίζουμε όλο το παντεσπάνι με γάλα.
  5. Σε ένα μπολ ρίχνουμε ένα μόρφατ φυτική κρέμα σε μεταλλικό κουτί και το χτυπάμε να αφρατέψει.
  6. Προσθέτουμε το καραμελωμένο ζαχαρούχο και τις 2 βανιλίνες και συνεχίζουμε να χτυπάμε.
  7.  Το ρίχνουμε πάνω από το παντεσπάνι και το βάζουμε 1/2 ώρα στην κατάψυξη.
  8. Λίγο πριν το βγάλουμε από την κατάψυξη σπάμε την κουβερτούρα γάλακτος σε κομμάτια και ρίχνουμε καυτό γάλα και βόυτυρο.
  9. Το ανακατεύουμε πολύ καλά να λιώσει η κουβερτούρα και το ρίχνουμε πάνω στο γλυκό.
  10. Το αφήνουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες και η πάστα είναι έτοιμη να την  απολαύσουμε.

Καλή σας επιτυχία!!

Share :

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Περισσότερες Συνταγές

Scroll to Top