50'
Χρόνος Εκτέλεσης
15'
Χρόνος Ψησίματος
210'
Χρόνος Αναμονής
Εύκολο
Δυσκολία
12
Μερίδες
Ενα υπέροχο γλυκό ψυγείου - πάστα που θα σας ενθουσιάσει!!!
Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :
Για το παντεσπάνι:
- 3 αυγά
- 100 γρ αλεύρι
- 2 κτσ κακάο
- 70 γρ ζαχαρη
- 70 γρ βούτυρο
- 140 γάλα
- 2 βανιλίνες
- 2 κτγ μπεικεν παουντερ
Για την κρέμα:
- 1 Μορφατ
- 1 καραμελωμένο ζαχαρούχο
- 2 βανιλίνες
Για το γλάσο:
- 1 κουβερτούρα
- 200 γρ
- 150 μλ γάλα
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε 3 μεσαία αυγά το γάλα την ζάχαρη το βούτυρο το κακάο σκόνη το μπέικεν τις βανιλίνες και το αλεύρι και ανακατεύουμε να ενσωματωθούν καλά τα υλικά μεταξύ τους.
- Σε ένα ταψάκι 20χ30 εκ. βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε καλά και ρίχνουμε το μείγμα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά στους 200 c.
- Μόλις ψηθεί πασπαλίζουμε όλο το παντεσπάνι με γάλα.
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε ένα μόρφατ φυτική κρέμα σε μεταλλικό κουτί και το χτυπάμε να αφρατέψει.
- Προσθέτουμε το καραμελωμένο ζαχαρούχο και τις 2 βανιλίνες και συνεχίζουμε να χτυπάμε.
- Το ρίχνουμε πάνω από το παντεσπάνι και το βάζουμε 1/2 ώρα στην κατάψυξη.
- Λίγο πριν το βγάλουμε από την κατάψυξη σπάμε την κουβερτούρα γάλακτος σε κομμάτια και ρίχνουμε καυτό γάλα και βόυτυρο.
- Το ανακατεύουμε πολύ καλά να λιώσει η κουβερτούρα και το ρίχνουμε πάνω στο γλυκό.
- Το αφήνουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες και η πάστα είναι έτοιμη να την απολαύσουμε.
Καλή σας επιτυχία!!