30'
Χρόνος Εκτέλεσης
150'
Χρόνος Αναμονής
30'
Χρόνος Ψησίματος
Εύκολο
Δυσκολία
15
Μερίδες
Εύκολα Αφράτα Τυροψωμάκια - Κασεροψωμάκια
Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :
Για την ζύμη:
- 600 γρ αλειρι Γ. Ο. Χ
- 200 ml γαλα
- 60 γρ ηλιελαιο
- 100 γρ αγελαδινό βουτυρο
- 2 κτγ ζαχαρη
- 2.5 κτγ αλατι
- 2 αυγα
- 9 γρ ξηρή μαγια
Για την γέμιση:
- 500 γρ τυρί γκουντα
- 50 γρ παρμεζανα
Για το άλειμμα:
- 1 αυγο
Ταψί 40×37
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε 9 γρ ξηρή μαγιά μαγιά, 200ml γάλα, 2 αυγά , 2κτγ ζάχαρη, 2,5κτγ αλάτι, 600γρ γ.ο.χ αλεύρι και αναμιγνύουμε πολύ καλα μέχρι να γίνει μια ωραία ζύμη
- Σκεπάζουμε το μπολ και το αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 2 ώρες
- Μετά από 2 ώρες με ένα πλάστη ανοίγουμε την ζύμη και την βάζουμε σε ένα ταψί 40χ37
- Το σκεπάζουμε πάλι και το αφήνουμε για ξεκούραση 1/2 ώρα
- Έπειτα με την βοήθεια ενός ποτηριού κάνουμε φωλιές πάνω στην ζύμη και τις γεμίζουμε με τυρί γκούντα
- Αλείφουμε τα γύρω γύρω με ένα αυγό και ρίχνουμε και λίγη παρμεζάνα
- Μετά ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 30 λεπτά στους 180 c
Τα τυρόψωμά μας είναι έτοιμα εύκολα και γρήγορα να τα απολαύσουμε
Καλή σας επιτυχία!!!