fbpx

Ferrero Rocher – Τούρτα ζαχαροπλαστείου

45'

Χρόνος Εκτέλεσης

190'

Χρόνος Αναμονής

Μέτριο

Δυσκολία

12

Μερίδες

Βήμα βήμα πως να φτιάξετε Τούρτα Φερέρο που σίγουρα θα εντυπωσιάσει!!

Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :

  • 400 γρ φυτική κρέμα γάλακτος
  • 300 γρ πραλίνα φουντουκιού με κακάο
  • 4-5 σπασμένα φερέρο ροσέ
  • 3 παντεσπάνια 18 εκ.
  • 100 γρ ζάχαρη
  • 100 γρ βραστό νερό

Για το γλάσο:

  • 400 γρ πραλίνα φουντουκιού με κακάο
  • 100 γρ φουντούκι θρυμματισμένο
  • 80 γρ ηλιέλαιο 

Για τον στολισμό:

  • σοκολάτα με φουντούκι
  • 5-6 φερέρο ροσέ 

Τσέρκι 20 εκ.

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ ρίχνουμε 400 γρ παγωμένη κρέμα γάλακτος(φυτική)και την χτυπάμε για λίγο
  2. Ρίχνουμε 300 γρ πραλίνα φουντουκιού με κακάο και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να αρχίσουν να σχηματίζονται κορυφές
  3. Προσθέτουμε και τα σπασμένα ferrero rocher και ανακατεύουμε
  4. Aναμιγνύουμε 100 γρ βραστό νερό με 100γρ ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει καλά
  5. Παίρνουμε τα παντεσπάνια 18 εκ. και βάζουμε το πρώτο στον πάτο από 1 τσέρκι διαμέτρου 20 εκ. , αλείφουμε με ένα πινέλο το πρώτο παντεσπάνι με το σιρόπι που φτιάξαμε στο μπολάκι
  6. Ρίχνουμε την πρώτη ποσότητα της μους φερέρο που φτιάξαμε και την αλείφουμε καλά να καλύψει όλα τα κενά και στα πλαινά από το τσέρκι
  7. Την ίδια διαδικασία την κάνουμε και στα άλλα 2 παντεσπάνια
  8. Βάζουμε την τούρτα να παγώσει μέσα στην κατάψυξη για 3 ώρες
  9. Μετά από 3 ώρες φτιάχνουμε το γλάσο και σε ένα μπολ ρίχνουμε 400γρ πραλίνα φουντουκιού μαζί με 80 γρ ηλιέλαιο και τα βάζουμε για 1 λεπτό περίπου μέσα στο φούρνο μικροκυμάτων
  10. Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε 100γρ  θρυμματισμένα φουντούκια
  11. Ξεφορμάρουμε την τούρτα από την κατάψυξη και την πασπαλίζουμε με το γλάσο που φτιάξαμε
  12. Την βάζουμε για 10 λεπτά στο ψυγείο και έπειτα στολίζουμε με φερρέρο ροσέ και σοκολάτα με κομμάτια φουντουκιού

Η τούρτα είναι έτοιμη με μια επαγγελματική συνταγή, τόσο νόστιμη που θα σας ξετρελάνει

Δείτε την συνταγή για το Παντεσπάνι 

Καλή σας επιτυχία!!

Share :

Περισσότερες Συνταγές

Scroll to Top