45'
Χρόνος Εκτέλεσης
190'
Χρόνος Αναμονής
Μέτριο
Δυσκολία
12
Μερίδες
Βήμα βήμα πως να φτιάξετε Τούρτα Φερέρο που σίγουρα θα εντυπωσιάσει!!
Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :
- 400 γρ φυτική κρέμα γάλακτος
- 300 γρ πραλίνα φουντουκιού με κακάο
- 4-5 σπασμένα φερέρο ροσέ
- 3 παντεσπάνια 18 εκ.
- 100 γρ ζάχαρη
- 100 γρ βραστό νερό
Για το γλάσο:
- 400 γρ πραλίνα φουντουκιού με κακάο
- 100 γρ φουντούκι θρυμματισμένο
- 80 γρ ηλιέλαιο
Για τον στολισμό:
- σοκολάτα με φουντούκι
- 5-6 φερέρο ροσέ
Τσέρκι 20 εκ.
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε 400 γρ παγωμένη κρέμα γάλακτος(φυτική)και την χτυπάμε για λίγο
- Ρίχνουμε 300 γρ πραλίνα φουντουκιού με κακάο και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να αρχίσουν να σχηματίζονται κορυφές
- Προσθέτουμε και τα σπασμένα ferrero rocher και ανακατεύουμε
- Aναμιγνύουμε 100 γρ βραστό νερό με 100γρ ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει καλά
- Παίρνουμε τα παντεσπάνια 18 εκ. και βάζουμε το πρώτο στον πάτο από 1 τσέρκι διαμέτρου 20 εκ. , αλείφουμε με ένα πινέλο το πρώτο παντεσπάνι με το σιρόπι που φτιάξαμε στο μπολάκι
- Ρίχνουμε την πρώτη ποσότητα της μους φερέρο που φτιάξαμε και την αλείφουμε καλά να καλύψει όλα τα κενά και στα πλαινά από το τσέρκι
- Την ίδια διαδικασία την κάνουμε και στα άλλα 2 παντεσπάνια
- Βάζουμε την τούρτα να παγώσει μέσα στην κατάψυξη για 3 ώρες
- Μετά από 3 ώρες φτιάχνουμε το γλάσο και σε ένα μπολ ρίχνουμε 400γρ πραλίνα φουντουκιού μαζί με 80 γρ ηλιέλαιο και τα βάζουμε για 1 λεπτό περίπου μέσα στο φούρνο μικροκυμάτων
- Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε 100γρ θρυμματισμένα φουντούκια
- Ξεφορμάρουμε την τούρτα από την κατάψυξη και την πασπαλίζουμε με το γλάσο που φτιάξαμε
- Την βάζουμε για 10 λεπτά στο ψυγείο και έπειτα στολίζουμε με φερρέρο ροσέ και σοκολάτα με κομμάτια φουντουκιού
Η τούρτα είναι έτοιμη με μια επαγγελματική συνταγή, τόσο νόστιμη που θα σας ξετρελάνει
Δείτε την συνταγή για το Παντεσπάνι
Καλή σας επιτυχία!!