fbpx

Φρέσκο ψάρι

Πως θα ξεχωρίσετε αν τα ψάρια που αγοράζετε ειναι φρέσκα;

Το καλύτερο φυσικά ειναι να αγοράζουμε από την Ιχθυόσκαλα αν αυτό ειναι εφικτό διότι μπορούμε να βρούμε πάντοτε φρέσκα ψάρια!
Θα σας πούμε μερικά tips για να διαλέγετε όσο το δυνατόν γίνεται πιο φρέσκα ψάρια!!

Τα φρέσκα ψάρια

  1. Έχουν λαμπερά μάτια και εξέχουν δεν έχουν βαθουλώματα και κηλίδες!
  2. Τα βράγχια τους είναι πιο κόκκινα και φαίνονται πιο ζωντανά και με περισσότερη υγρασία.
  3. Το κεφάλι και η ουρά τους έχουν κατεύθυνση προς τα πάνω και δεν υπάρχουν αλλοιώσεις και παραμορφώσεις!!
  4. Το φρέσκο  ψάρι της ώρας είναι εντελώς άοσμο .Το ψάρι μιας ημέρας μυρίζει Θάλασσα!
  5. Την δεύτερη μέρα μυρίζει πιο έντονα και απο την τρίτη μέρα μυρίζει αμμωνία 
  6. Όταν το πιάνουμε και το πιέσουμε  θα πρέπει να είναι ελαφρώς ελαστικό να μην βουλιάζει και να μην κάνει βαθουλώματα ( Αυτό δεν ισχύει για τον Μπακαλιάρο, όσο πιο φρέσκος είναι τόσο πιο μαλακό κρέας έχει!
  7. Τα λέπια του να μην φεύγουν εύκολα από το σώμα να απαιτεί κάποια σχετική προσπάθεια.
  8. Καθαρίζονται πιο εύκολα και τα εντόσθια τους βγαίνουν ολόκληρα!!

Αν τα θέλετε να αποθηκεύσετε τα ψάρια στην κατάψυξη τότε πρέπει να προσέξετε τα εξής:

Καθαρίζουμε καλά τα ψάρια από τα εντόσθια και τα τοποθετούμε σε ένα τάπερ ειδικό για τρόφιμα. Έπειτα τα σκεπάζουμε με νερό. Αποθηκεύουμε μέχρι 4 μήνες. Όταν θελήσετε να τα ξεπαγώσετε να τα αφήσετε σε θερμοκρασία δωματίου και θα είναι σαν να τα πήρατε εκείνη την ώρα!

Αγοράστε φρέσκα ψάρια είναι πολύ υγιεινά και συμβάλλουν στην σωστή λειτουργία του ανοσοποιητικού!!!

Share :

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Περισσότερες Συνταγές

Scroll to Top