30'
Χρόνος Εκτέλεσης
120'
Χρόνος Αναμονής
Εύκολο
Δυσκολία
15
Μερίδες
Αυτή η Πάστα Χιονούλας είναι απλά πεντανόστιμη και πολύ εύκολη!!
Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :
Για την κρέμα
- 1 λίτρο γάλα
- 200 γρ κορν φλαουρ
- 250 μλ κρέμα γάλακτος 35%λιπαρά
- 100 γρ βούτυρο
- 3 βανίλιες
- 300 γρ ζάχαρη
Για την βάση
- 350 γρ πτι μπερ με γεύση σοκολάτα
- 350 γρ καραμελωμένο ζαχαρούχο
- 200 γρ γάλα
- Ινδοκάρυδο
Για την σαντιγί
- 300 γρ κρέμα γάλακτος 35%λιπαρά
- 50 γρ ινδοκάρυδο
- 100 γρ ζάχαρη
Για το πασπάλισμα
- 70 γρ ινδοκάρυδο
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε το κορν φλάουρ μαζί με το γάλα και ανακατεύουμε.
- Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το υπόλοιπο γάλα μαζί με την κρέμα γάλακτος την ζάχαρη και το βάζουμε πάνω στην φωτιά να ζεσταθεί.
- Προσθέτουμε το μείγμα από μπολ μέσα στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε πάνω στην φωτιά ώσπου να πήξει.
- Αποσύρουμε από την φωτιά και ρίχνουμε τις βανιλίνες και το βούτυρο.
- Βάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ σκεπασμένο με μια λαδόκολλα και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 1 ώρα.
- Σε ένα ταψάκι 25χ30 εκ. βουτάμε τα μπισκότα στο γάλα και τα στρώνουμε ομοιόμορφα στο ταψάκι.
- Στρώνουμε από πάνω καραμελωμένο ζαχαρούχο και πασπαλίζουμε με ινδοκάρυδο.
- Προσθέτουμε την κρέμα και αφού την στρώσουμε ομοιόμορφα συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία και με την δεύτερη στρώση.
- Σε ένα μπολ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μαζί με την ζάχαρη και το ινδοκάρυδο μέχρι να γίνει σαντιγί.
- Στρώνουμε την σαντιγί πάνω στο ταψάκι και πασπαλίζουμε με ινδοκάρυδο.
- Το βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες.
- Το γλυκό μας είναι έτοιμο να το σερβίρουμε και να το απολαύσουμε.
Καλή σας επιτυχία!!