fbpx

Πεντανόστιμη Πάστα Χιονούλα !!

30'

Χρόνος Εκτέλεσης

120'

Χρόνος Αναμονής

Εύκολο

Δυσκολία

15

Μερίδες

Αυτή η Πάστα Χιονούλας είναι απλά πεντανόστιμη και πολύ εύκολη!!

Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :

Για την κρέμα

  • 1 λίτρο γάλα
  • 200 γρ κορν φλαουρ
  • 250 μλ κρέμα γάλακτος 35%λιπαρά
  • 100 γρ βούτυρο
  • 3 βανίλιες
  • 300 γρ ζάχαρη

Για την βάση

  • 350 γρ πτι μπερ με γεύση σοκολάτα
  • 350 γρ καραμελωμένο ζαχαρούχο
  • 200 γρ γάλα
  • Ινδοκάρυδο 

Για την σαντιγί

  • 300 γρ κρέμα γάλακτος 35%λιπαρά
  • 50 γρ ινδοκάρυδο
  • 100 γρ ζάχαρη

Για το πασπάλισμα

  • 70 γρ ινδοκάρυδο

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το κορν φλάουρ μαζί με το γάλα και ανακατεύουμε.
  2. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το υπόλοιπο γάλα μαζί με την κρέμα γάλακτος την ζάχαρη και το βάζουμε πάνω στην φωτιά να ζεσταθεί.
  3. Προσθέτουμε το μείγμα από μπολ μέσα στην κατσαρόλα  και ανακατεύουμε πάνω στην φωτιά ώσπου να πήξει.
  4. Αποσύρουμε από την φωτιά και ρίχνουμε τις βανιλίνες και το βούτυρο.
  5. Βάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ σκεπασμένο με μια λαδόκολλα και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 1 ώρα.
  6. Σε ένα ταψάκι 25χ30 εκ. βουτάμε τα μπισκότα στο γάλα και τα στρώνουμε ομοιόμορφα στο ταψάκι.
  7. Στρώνουμε από πάνω καραμελωμένο  ζαχαρούχο και πασπαλίζουμε με ινδοκάρυδο.
  8. Προσθέτουμε την κρέμα και αφού την στρώσουμε ομοιόμορφα συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία  και με την δεύτερη στρώση.
  9.  Σε ένα μπολ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μαζί με την ζάχαρη και το ινδοκάρυδο μέχρι να γίνει σαντιγί.
  10. Στρώνουμε την σαντιγί πάνω στο ταψάκι και πασπαλίζουμε με ινδοκάρυδο.
  11. Το βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες.
  12. Το γλυκό μας είναι έτοιμο να το σερβίρουμε και να το απολαύσουμε. 

Καλή σας επιτυχία!!

Share :

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Περισσότερες Συνταγές

Scroll to Top