30'
Χρόνος Εκτέλεσης
30'
Χρόνος Αναμονής
75'
Χρόνος Ψησίματος
Εύκολο
Δυσκολία
20
Μερίδες
Το πιο αφράτο Αλμυρό Κέικ !
Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :
- 3 μεσαία αυγά
- 1 κτγ αλάτι
- 200 γρ στραγγιστό γιαούρτι
- 100 γρ βιτάμ
- 100 γρ ζαμπόν
- 1 κόκκινη πιπεριά
- 1 πράσινη πιπεριά
- 5-6 λιστές ντομάτες
- 100 γρ τυρί φέτα
- 80 γρ γραβιέρα
- 300 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1 κτγ μπέικεν πάουντερ
- 100 γρ γάλα
Φόρμα 35×12
Εκτέλεση
- Ξεκινάμε πρώτα και κόβοντας τις πιπεριές,το ζαμπόν,τις λιαστές ντομάτες,τρίβοντας το τυρί για να είναι έτοιμα τα υλικά να τα ρίξουμε απευθείας μέσα στο μείγμα
- Συνεχίζουμε και μέσα σε ένα μπολ ρίχνουμε 3 μεσαία αυγά και 200γρ στραγγιστό γιαούρτι ανακατεύοντας για λίγο. Ύστερα προσθέτουμε 100γρ λιωμένο βούτυρο, 1κτγ αλάτι, 80γρ γραβιέρα,100γρ τυρί,τις λιαστές ντομάτες,τις πιπεριές,το ζαμπόν ανακατεύοντας συνεχώς
- Έπειτα προσθέτουμε 300γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του και το μπέικεν
- Μόλις σφίξει το μείγμα ρίχνουμε και 100γρ γάλα και τότε το ρίχνουμε προσεκτικα σε μια αλευροβουτυρωμένη φόρμα 35χ12
- Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 1 ώρα και 15 ΄λεπτά στους 180 c. (Ο χρόνος ψησίματος αλλάζει ανάλογα 5 λεπτά πάνω η κάτω ανάλογα με το φούρνο)
- Μόλις ψηθεί το αφήνουμε να κρυώσει και έπειτα το ξεφορμάρουμε
Το αλμυρό μας κείκ είναι έτοιμο πεντανόστιμο αφράτο και τόσο απολαυστικό μέσα από ένα υπέροχο συνδυασμό υλικών που θα σας ενθουσιάσει
Καλή σας επιτυχία!!!!