40΄
Χρόνος Εκτέλεσης
90'
Χρόνος Αναμονής
20'
Χρόνος Ψησίματος
Μέτρια
Δυσκολία
8
Μερίδες
Τα πιο εύκολα αλλά και συγχρόνως, πιο γευστικά πεϊνιρλάκια που ταιριάζουν σε κάθε περίσταση!
Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :
- 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 500 γρ νερό
- 1 αυγό
- 125 γρ βούτυρο
- 400 γρ κασέρι τριμμένο Γκούντα
- 300 γρ μπέικον { συνιστούμε καπνιστό }
- 2 κτσ καστανή ζάχαρη
- 2 κτσ αλάτι
- 2 κτσ ξύδι
- 50 γρ νωπή μαγιά ή 14 γρ ξηρή μαγιά
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ προσθέτουμε την μαγιά, λίγο αλεύρι, το αλάτι, την καστανή ζάχαρη και το νερό (χλιαρό).
- Ανακατεύουμε και αφήνουμε το μείγμα να ξεκουραστεί για 5′.
- Προσθέτουμε το αυγό, το ξύδι, το υπόλοιπο αλεύρι και το βούτυρο.
- Πλάθουμε το ζυμάρι μας μέσα στο μπολ, μέχρι να έχουμε μια εύπλαστη ζύμη.
- Το σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 90′.
- Απλώνουμε το ζυμάρι με ένα πλάστη και κόβουμε με ένα στρόγγυλο κουπάτ σε όσα κομμάτια μας παίρνει.
- Ψιλοκόβουμε το μπέικον.
- Ετοιμάζουμε τα κομμάτια της ζύμης μας, δίνοντας τους το “γνωστό” σχήμα των πεϊνιρλί και στη συνέχεια τα γεμίζουμε με το τριμμένο Γκούντα και το μπέικον.
- Τα τοποθετούμε σε ένα ταψί και στη συνέχεια ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα, στους 200C για 20′
- Τα πεϊνιρλάκια μας είναι έτοιμα για κατανάλωση.
Καλή σας επιτυχία!!