fbpx

Φτιάξτε τα πιο νόστιμα και πανεύκολα πεϊνιρλάκια που θα σας ξετρελάνουν!!

40΄

Χρόνος Εκτέλεσης

90'

Χρόνος Αναμονής

20'

Χρόνος Ψησίματος

Μέτρια

Δυσκολία

8

Μερίδες

Τα πιο εύκολα αλλά και συγχρόνως, πιο γευστικά πεϊνιρλάκια που ταιριάζουν σε κάθε περίσταση!

Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :

  • 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 500 γρ νερό
  • 1 αυγό
  • 125 γρ βούτυρο
  • 400 γρ κασέρι τριμμένο Γκούντα
  • 300 γρ μπέικον { συνιστούμε καπνιστό }
  • 2 κτσ καστανή ζάχαρη
  • 2 κτσ αλάτι
  • 2 κτσ ξύδι
  • 50 γρ νωπή μαγιά ή 14 γρ ξηρή μαγιά

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ προσθέτουμε την μαγιά, λίγο αλεύρι, το αλάτι, την καστανή ζάχαρη και το νερό (χλιαρό).
  2. Ανακατεύουμε και αφήνουμε το μείγμα να ξεκουραστεί για 5′.
  3. Προσθέτουμε το αυγό, το ξύδι, το υπόλοιπο αλεύρι και το βούτυρο.
  4. Πλάθουμε το ζυμάρι μας μέσα στο μπολ, μέχρι να έχουμε μια εύπλαστη ζύμη.
  5. Το σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 90′.
  6. Απλώνουμε το ζυμάρι με ένα πλάστη και  κόβουμε με ένα στρόγγυλο κουπάτ σε όσα κομμάτια μας παίρνει.
  7. Ψιλοκόβουμε το μπέικον.
  8. Ετοιμάζουμε τα κομμάτια της ζύμης μας, δίνοντας τους το “γνωστό” σχήμα των πεϊνιρλί και στη συνέχεια τα γεμίζουμε με το τριμμένο Γκούντα και το μπέικον.
  9. Τα τοποθετούμε σε ένα ταψί και στη συνέχεια ψήνουμε σε  προθερμασμένο φούρνο στον αέρα, στους 200C για 20′
  10. Τα πεϊνιρλάκια μας είναι έτοιμα για κατανάλωση.

Καλή σας επιτυχία!!  

Share :

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Περισσότερες Συνταγές

Scroll to Top