40'
Χρόνος Εκτέλεσης
45'
Χρόνος Ψησίματος
Μετριο
Δυσκολία
8
Μερίδες
Κάντε και εσείς γρήγορα και χωρίς καθόλου δυσκολία, την καλύτερη και νοστιμότερη σπανακοτυρόπιτα που έχετε δοκιμάσει!!
Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :
- 700 γρ φύλλο κρούστας
- 1 κιλό σπανάκι
- 3 κρεμμυδάκια φρέσκα
- 2 πράσα
- 50 γρ ελαιόλαδο
- Λίγο άνηθο
- Λίγο ρίγανη
- 1,5 κτγ αλάτι
- Λίγο πιπέρι
- 100 γρ γιαούρτι
- Ελαιόλαδο για τα φύλλα
- Σουσάμι
Φορμα: 36 εκ
Εκτέλεση
- Προσθέτουμε σε μια κατσαρόλα το ελαιόλαδο, τα φρέσκα κρεμμυδάκια (ψιλοκομμένα), τα πράσα (ψιλοκομμένα) και τα τσιγαρίζουμε 2′.
- Ρίχνουμε μέσα στη κατσαρόλα το σπανάκι και τα μαγειρεύουμε όλα μαζί για λίγη ώρα.
- Τα στραγγίζουμε καλά και τα βάζουμε σε ένα μπολ.
- Προσθέτουμε τον άνηθο, τη ρίγανη, το αλάτι, το πιπέρι, το γιαούρτι και ανακατεύουμε.
- Αλευρώνουμε την επιφάνεια στην οπαία θα δουλέψουμε τα φύλλα κρούστας.
- Απλώνουμε ένα φύλλο, ρίχνουμε λίγο λάδι από πάνω και στη συνέχεια βάζουμε ακριβώς από πάνω του ένα ακόμα φύλλο, στο οποίο ρίχνουμε πάλι λίγο λάδι.
- Ξεκινάμε από τη μια άκρη του φύλλου κρούστας και κατά μήκος απλώνουμε σε μια λεπτή γραμμή τη γέμιση μας .
- Ρίχνουμε έπειτα στην υπόλοιπη κενή επιφάνεια του φύλλου, λίγο τυρί φέτα (τριμμένη με το χέρι).
- Τυλίγουμε τη πίτα μας από τη μεριά που βάλαμε τη γέμιση έτσι ώστε να αποκτήσει ένα κυλινδρικό σχήμα.
- Τοποθετούμε στο ταψί μας (36εκ) το κομμάτι που μόλις φτιάξαμε, με σκοπό το τελικό αποτέλεσμα να θυμίζει μια στριφτόπιτα.
- Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να “γεμίσουμε” το ταψί μας.
- Αφού τελειώσουμε με τη διαμόρφωση της πίτας, με ένα πινέλο σιλικόνης αλείφουμε όλη την πάνω επιφάνεια (της πίτας) με λάδι και ρίχνουμε και λίγο σουσάμι.
- Ψήνουμε την πίτα σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170C για 40-45′.
- Η πίτα μας είναι έτοιμη να την κόψουμε και να την απολαύσουμε.
Καλή σας επιτυχία!!