fbpx

Φτιάξτε την πιο εύκολη και νόστιμη σπανακοτυρόπιτα που θα σας…μαγέψει!!

40'

Χρόνος Εκτέλεσης

45'

Χρόνος Ψησίματος

Μετριο

Δυσκολία

8

Μερίδες

Κάντε και εσείς γρήγορα και χωρίς καθόλου δυσκολία, την καλύτερη και νοστιμότερη σπανακοτυρόπιτα που έχετε δοκιμάσει!!

Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :

  • 700 γρ φύλλο κρούστας
  • 1 κιλό σπανάκι
  • 3 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 2 πράσα
  • 50 γρ ελαιόλαδο
  • Λίγο άνηθο
  • Λίγο ρίγανη
  • 1,5 κτγ αλάτι
  • Λίγο πιπέρι
  • 100 γρ γιαούρτι
  • Ελαιόλαδο για τα φύλλα
  • Σουσάμι

      Φορμα: 36 εκ

Εκτέλεση

  1. Προσθέτουμε σε μια κατσαρόλα το ελαιόλαδο, τα φρέσκα κρεμμυδάκια (ψιλοκομμένα), τα πράσα (ψιλοκομμένα) και τα τσιγαρίζουμε 2′.
  2. Ρίχνουμε μέσα στη κατσαρόλα το σπανάκι και τα μαγειρεύουμε όλα μαζί για λίγη ώρα.
  3. Τα στραγγίζουμε καλά και τα βάζουμε σε ένα μπολ.
  4. Προσθέτουμε τον άνηθο, τη ρίγανη, το αλάτι, το πιπέρι, το γιαούρτι και ανακατεύουμε. 
  5. Αλευρώνουμε την επιφάνεια στην οπαία θα δουλέψουμε τα φύλλα κρούστας.
  6. Απλώνουμε ένα φύλλο, ρίχνουμε λίγο λάδι από πάνω και στη συνέχεια βάζουμε ακριβώς από πάνω του ένα ακόμα φύλλο, στο οποίο ρίχνουμε πάλι λίγο λάδι.
  7. Ξεκινάμε από τη μια άκρη του φύλλου κρούστας και κατά μήκος απλώνουμε σε μια λεπτή γραμμή τη γέμιση μας .
  8. Ρίχνουμε έπειτα στην υπόλοιπη κενή επιφάνεια του φύλλου, λίγο τυρί φέτα (τριμμένη με το χέρι).
  9. Τυλίγουμε τη πίτα μας από τη μεριά που βάλαμε τη γέμιση έτσι ώστε να αποκτήσει ένα κυλινδρικό σχήμα.
  10. Τοποθετούμε στο ταψί μας (36εκ) το κομμάτι που μόλις φτιάξαμε, με σκοπό το τελικό αποτέλεσμα να θυμίζει μια στριφτόπιτα.
  11. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να “γεμίσουμε” το ταψί μας.
  12. Αφού τελειώσουμε με τη διαμόρφωση της πίτας, με ένα πινέλο σιλικόνης αλείφουμε όλη την πάνω επιφάνεια (της πίτας) με λάδι και ρίχνουμε και λίγο σουσάμι.
  13. Ψήνουμε την πίτα σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170C για 40-45′.
  14. Η πίτα μας είναι έτοιμη να την κόψουμε και να την απολαύσουμε.

      Καλή σας επιτυχία!!

Share :

Περισσότερες Συνταγές

Scroll to Top