20
Χρόνος Εκτέλεσης
Εύκολο
Δυσκολία
3
Μερίδες
Θα σας Δείξω πως θα κάνετε τις πιο Νόστιμες και τραγανές Πατάτες καλύτερες και απο αγοραστές!!
Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :
- 5 πατάτες
- 100 γρ κορν φλαουρ
- Λίγο πιπέρι
- 1 κτσ αλάτι
- 1 1/2 λίτρο ηλιέλαιο
Εκτέλεση
- Σημαντικό να επιλέξουμε τις σωστές πατάτες για τηγάνισμα Russet Burbank χρησιμοποιείται για τηγανητές πατάτες υψηλής ποιότητας.
- Καθαρίζουμε τις πατάτες με ένα αποφλοιωτή και τις βάζουμε σε κρύο νερό.
- Έπειτα το δεύτερο βήμα που πρέπει να προσέξουμε είναι να κόψουμε ίσιες κάθετες κατά μήκος τις πατάτας περίπου 0,5 εκ και θα γυρίσουμε και θα κόψουμε πάλι 0.5 εκ
- Βάζουμε σε παγωμένο νερό με παγάκια για να φύγει το περίσσιο άμυλο
- Σε ένα μπολ θα ρίξετε το κορν φλάουρ λίγο πιπέρι 1 κτσ αλάτι και ανακατεύουμε
- Στεγνώστε καλά τις πατάτες σε ένα απορροφητικό χαρτί
- Πασπαλίστε καλά με το μείγμα του κορν φλάουρ ανακατέψτε καλά
- Θα χρειαστούμε μπόλικο ένα ελαφρύ λάδι και τηγανίστε τις πατάτες , Προσοχή όχι πάρα πολλές για να μην πέσει πολύ η θερμοκρασία απο το λάδι!!
- Απολαύστε τις καλύτερες Πατάτες!!