fbpx

Γαύρος στο τηγάνι με ελάχιστο ελαιόλαδο!! Συνταγή σε 10′

10 λεπτά

Χρόνος Εκτέλεσης

10 λεπτά

Χρόνος στο τηγάνι

Εύκολο

Δυσκολία

3

Μερίδες

Υπέροχος Γαύρος στο τηγάνι με ιδιαίτερο τρόπο!! Μια συνταγή που θα φτιάχνετε συνέχεια σε 10 λεπτά

Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :

  • 1 κιλό γαύρο
  • 2 κτγ αλάτι
  • 2 κτσ ελαιόλαδο

Για το μαρινάρισμα

  • 200 γρ καλαμποκάλευρο
  • 1 κτγ πάπρικα γλυκιά
  • Λίγο πιπέρι
  • 1 κτγ θυμάρι

Για το τηγάνισμα

  • Ελαιόλαδο

Τηγάνι 28 εκ.

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζουμε και πλένουμε τον γαύρο πολύ καλά αφαιρώντας τα κεφάλια και τα εντόσθια.
  2. Τον ρίχνουμε σε ένα μπολ μαζί με αλάτι και ελαιόλαδο ανακατεύοντάς τον πολύ καλά.
  3. Σε ένα πυρέξ ρίχνουμε το καλαμποκάλευρο , την πάπρικα , το θυμάρι , το πιπέρι και ανακατεύουμε πολύ καλά το μείγμα.
  4. Πασπαλίζουμε τον γαύρο μέσα στο μείγμα.
  5. Σε ένα  αντικολλητικό τηγάνι 28 εκ. ρίχνουμε ελάχιστο ελαιόλαδο και στρώνουμε με στρόγγυλη φορά τον γαύρο στο τηγάνι.
  6. Ρίχνουμε από πάνω λίγο ακόμα ελαιόλαδο και τον μαγειρεύουμε για 4-6 λεπτά.
  7. Με την βοήθεια ενός πιάτου τον γυρνάμε από την άλλη πλευρά προσθέτουμε ακόμη λίγο ελαιόλαδο και τον μαγειρεύουμε και από την άλλη πλευρά για 4-6 λεπτά.
  8. Τον αποσύρουμε από την φωτιά και τον βάζουμε σε ένα πιάτο ακριβώς όπως είναι χωρίς να χαλάσει το σχήμα του.

Τον σερβίρουμε με ότι λαχανικά μας αρέσει.

Γίνεται πανεύκολα και είναι ιδανικός για όταν δεν έχετε χρόνο!!Υπέροχη συνταγή για όλον τον χρόνο!!

Καλή σας επιτυχία!!

Δείτε το βίντεο εδώ:

Share :

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Περισσότερες Συνταγές

Scroll to Top

Δείτε τη Συνταγή από το LIVE KITCHEN