15'
Χρόνος Εκτέλεσης
1 ώρα και 40 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος
Εύκολο
Δυσκολία
4-5
Μερίδες
Ορφανά γεμιστά με ρύζι και μυρωδικά που θα φτιάχνετε συνέχεια!!
Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :
- 6 πιπεριές
- 4 ντομάτες
- 2 μελιτζάνες
Για την γέμιση
- 1 ντομάτα
- 1 μέτριο κρεμμύδι
- 400 γρ ρύζι Καρολίνα
- 1 σκελίδα σκόρδου
- 1/2 κτσ αλάτι
- Ελαιόλαδο
- Μαιντανός
- Φύλλα δυόσμου
- Πιπέρι
- 500 γρ νερό
Για την σάλτσα μαζί με το υπόλοιπο μείγμα της γέμισης
- 1 κτσ πελτέ ντομάτας
- 200 γρ νερό
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Πιπέρι
- 1 μεγάλη πατάτα
Ταψί 35 εκ.
Εκτέλεση
- Κόβουμε και καθαρίζουμε τις πιπεριές.
- Κόβουμε τις ντομάτες και βγάζουμε με ένα κουτάλι το εσωτερικό τους.
- Κόβουμε οριζόντια τις μελιτζάνες και βγάζουμε το εσωτερικό τους βάζοντας τα σε ένα μπολ μαζί με το εσωτερικό από τις ντομάτες.
- Τα χτυπάμε και τα θρυμματίζουμε στον πολυκόφτη.
- Κόβουμε μια ντομάτα και την θρυμματίζουμε και κείνη μέσα στον πολυκόφτη.
- Κόβουμε ένα κρεμμύδι και το σωτάρουμε σε ένα τηγάνι μαζί με το ελαιόλαδο.
- Προσθέτουμε το σκόρδο και μαγειρεύουμε χαμηλή φωτιά για 2-3 λεπτά.
- Πλένουμε πολύ καλά το ρύζι και το ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι.
- Προσθέτουμε την μισή ποσότητα από το μείγμα σάλτσας που φτιάξαμε το νερό και μαγειρεύουμε πάνω σε μέτρια φωτιά.
- Προσθέτουμε αλάτι , πιπέρι .
- Ψιλοκόβουμε τον μαιντανό και τον δυόσμο και τον ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι.
- Αλατοπιπερώνουμε τις πιπεριές τιε ντομάτες και τις μελιτζάνες και τις γεμίζουμε.
- Κλείνουμε τα καπάκια τους για να μην μας ξεραθούν.
- Στο υπόλοιπο μείγμα σάλτσας προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας , νερό ,ελαιόλαδο ,αλάτι και πιπέρι.
- Ανακατεύουμε και περιλούζουμε τα γεμιστά.
- Κόβουμε σε χοντρές φέτες μια πατάτα και σκεπάζουμε με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 1 1/2 ώρα στους 180 c .
- Ξεσκεπάζουμε και ψήνουμε για ακόμη 10 λεπτά.
- Σερβίρουμε με τυρί φέτα.
Τα πιο νόστιμα και μυρωδάτα γεμιστά ορφανά θα σας ενθουσιάσουν και θα την φτιάχνετε την συνταγη για σας και την οικογένειά σας!!
Καλή σας επιτυχία!!
Δείτε το βίντεο εδώ :