10'
Χρόνος Εκτέλεσης
55-60 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος
Εύκολο
Δυσκολία
6-7
Μερίδες
Αρωματικό και αφράτο κέικ λεμονιού που λιώνει στο στόμα!! Συνταγή που θα φτιάχνετε συνέχεια!!
Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :
Για το κέικ:
- 250 γρ αλεύρι γ.ο.χ
- 200 γρ ζάχαρη
- 2 μέτρια αυγά
- 250 γρ γάλα
- 100 γρ βούτυρο(σε θερμοκρασία δωματίου)
- 1/2 κτγ υγρή βανίλια
- 1 κτγ μπέικεν πάουντερ
- Ξύσμα από 2 λεμόνια
- Χυμό από 1 λεμόνι
Για την φόρμα
- βούτυρο
- φρυγανιά
Για το γλάσο
- 120 γρ ζάχαρη άχνη
- 30 γρ γάλα
- Ξύσμα από 1 λεμόνι
Φόρμα 28χ12 εκ.
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε το βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου) μαζί με την ζάχαρη.
- Ανακατεύουμε το μείγμα με την μαρίζ και έπειτα χτυπάμε για λίγο με το μίξερ.
- Προσθέτουμε τα αυγά και χτυπάμε με το μίξερ για 5 λεπτά.
- Προσθέτουμε την υγρή βανίλια και ρίχνουμε σταδιακά το γάλα συνεχίζοντας να χτυπάμε με το μίξερ.
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι μέσα στο μείγμα και προσθέτουμε και το μπέικεν.
- Ανακατεύουμε πολύ καλά με το σύρμα μέχρι το μείγμα να γίνει λείο.
- Ρίχνουμε το ξύσμα από τα λεμόνι , τον χυμό και ανακατεύουμε το μείγμα.
- Σε μια φόρμα 28χ12 εκ. βουτυρώνουμε και πασπαλίζουμε με φρυγανιά.
- Προσθέτουμε το μείγμα και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 55-60 λεπτά στους 180 c.
- Το αφήνουμε να κρυώσει.
- Ανακατεύουμε την ζάχαρη άχνη μαζί με το γάλα μέχρι να γίνει το γλάσο.
- Προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού και το ρίχνουμε ομοιόμορφα πάνω από το κέικ.
- Το πιο αφράτο νόστιμο και εύκολο κέικ λεμονιού που έχετε δοκιμάσει.
Όλη η οικογένειά σας θα σας ζητάει συνέχεια αυτήν την συνταγή!!
Καλή σας επιτυχία!!
Δείτε το βίντεο εδώ :