fbpx

Αφράτο κέικ λεμόνι που λιώνει στο στόμα!!

10'

Χρόνος Εκτέλεσης

55-60 λεπτά

Χρόνος Ψησίματος

Εύκολο

Δυσκολία

6-7

Μερίδες

Αρωματικό και αφράτο κέικ λεμονιού που λιώνει στο στόμα!! Συνταγή που θα φτιάχνετε συνέχεια!!

Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :

Για το κέικ:

  • 250 γρ αλεύρι γ.ο.χ
  • 200 γρ ζάχαρη
  • 2 μέτρια αυγά
  • 250 γρ γάλα
  • 100 γρ βούτυρο(σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 1/2 κτγ υγρή βανίλια
  • 1 κτγ μπέικεν πάουντερ
  • Ξύσμα από 2 λεμόνια
  • Χυμό από 1 λεμόνι

Για την φόρμα

  • βούτυρο
  • φρυγανιά

Για το γλάσο

  • 120 γρ ζάχαρη άχνη
  • 30 γρ γάλα
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι

Φόρμα 28χ12 εκ.

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου) μαζί με την ζάχαρη.
  2. Ανακατεύουμε το μείγμα με την μαρίζ και έπειτα χτυπάμε για λίγο με το μίξερ.
  3. Προσθέτουμε τα αυγά και χτυπάμε με το μίξερ για 5 λεπτά.
  4. Προσθέτουμε την υγρή βανίλια και ρίχνουμε σταδιακά το γάλα  συνεχίζοντας να χτυπάμε με το μίξερ.
  5. Κοσκινίζουμε το αλεύρι μέσα στο μείγμα και προσθέτουμε και το μπέικεν.
  6. Ανακατεύουμε πολύ καλά με το σύρμα μέχρι το μείγμα να γίνει λείο.
  7. Ρίχνουμε το ξύσμα από τα λεμόνι , τον χυμό και ανακατεύουμε το μείγμα.
  8. Σε μια φόρμα 28χ12 εκ. βουτυρώνουμε και πασπαλίζουμε με φρυγανιά.
  9. Προσθέτουμε το μείγμα και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 55-60 λεπτά στους 180 c.
  10. Το αφήνουμε να κρυώσει.
  11. Ανακατεύουμε την ζάχαρη άχνη μαζί με το γάλα μέχρι να γίνει το γλάσο.
  12. Προσθέτουμε  το ξύσμα λεμονιού και το ρίχνουμε ομοιόμορφα πάνω από το κέικ.
  13. Το πιο αφράτο νόστιμο και εύκολο κέικ λεμονιού που έχετε δοκιμάσει.

Όλη η οικογένειά σας θα σας ζητάει συνέχεια αυτήν την συνταγή!!

Καλή σας επιτυχία!!

Δείτε το βίντεο εδώ :

Share :

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Περισσότερες Συνταγές

Scroll to Top

Δείτε τη Συνταγή από το LIVE KITCHEN