fbpx

Γιορτινό Γεμιστό Κοτόπουλο που λιώνει στο στόμα!!

20'

Χρόνος Εκτέλεσης

2 ώρες και 20'

Χρόνος Ψησίματος

Εύκολο

Δυσκολία

4-5

Μερίδες

Γιορτινό Γεμιστό Κοτόπουλο που λιώνει στο στόμα!!

Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :

  • 1 κοτοπουλο 2 με 2,2 κιλά

Για την Γέμιση

  • Λίγο ελαιόλαδο
  • 2 μέτρια κρεμμύδια
  • 2 σκελίδες σκόρδου
  • 200 γρ συκωτάκια κότας
  • 4-5 βρασμένα κάστανα
  • 300 γρ βρασμένο ρυζι γλασε
  • 50 γρ κουκουναρι
  • 80 γρ σταφίδες
  • Λίγο άνηθο
  • Λίγο πιπέρι
  • Μια πρέζα αλατι
  • 200 γρ ζωμός κοτας

Για το αρωματικό βούτυρο

  • 100 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • Δενδρολίβανο
  • Θυμάρι
  • Μια πρέζα αλατι

Για την γάστρα

  • 200 γρ νερό
  • 2 καροτα

Στο @Skroutz , το μεγαλύτερο marketplace στην Ελλάδα, πλέον μπορείς να κάνεις και τις Σούπερ Μάρκετ αγορές σου εύκολα και γρήγορα, με τα ψώνια να καταφθάνουν στην πόρτα σου την ώρα που θα επιλέξεις εσύ! 
Κάνε τα Ψώνια σου εδώ : https://bit.ly/SkroutzSupermarket
Κατέβασε το App του Skroutz στο Κινητό σου
Αndroid: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.niobiumlabs.android.apps.skroutz
iOS: https://apps.apple.com/gr/app/skroutz/id419094013

Εκτέλεση

  1. Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι,το σκόρδο και ανακατεύουμε για 1 λεπτό.
  2. Ψιλοκόβουμε τα συκωτάκια κότας και τα προσθέτουμε και αυτά μέσα στο τηγάνι.
  3. Ρίχνουμε το κουκουνάρι, τις σταφίδες και ανακατεύουμε όλα τα υλικά.
  4. Κόβουμε σε μικρα κομμάτια τα βρασμένα κάστανα και τα προσθέτουμε στο τηγάνι.
  5. Ρίχνουμε τον ψιλοκομμένο άνηθο, το πιπέρι το αλάτι και το βρασμένο ρύζι.
  6. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά να ενσωματωθούν και προσθέτουμε τον ζωμό κότας.
  7. Ανακατεύουμε αποσύρουμε από την φωτιά και το αφήνουμε στην άκρη.
  8. Στο βούτυρο που έχουμε αφήσει σε θερμοκρασια δωματίου προσθέτουμε το δενδρολίβανο, το θυμάρι , το αλάτι και ανακατεύουμε πολύ καλά.
  9. Αλατίζουμε πολύ καλά εσωτερικά και εξωτερικά το κοτόπουλο 
  10. Γυρνάμε την κότα με το στήθος προς τα επάνω και ανασηκώνουμε την πέτσα με τα δάχτυλα μας από δεξιά και αριστερά να ξεκολλήσει
  11. το δέρμα από το κρέας.
  12. Βάζουμε λίγο λίγο το αρωματικό το βούτυρο σε όλα τα σημεία κάτω από το δέρμα της κότας.
  13. Γεμίζουμε με την γέμιση το κοτόπουλο και στην άκρη για να μην ανοίξει το πιάνουμε με οδοντογλυφίδες.
  14. Δένουμε τα πόδια με σπάγκο μαγειρέματος και το τοποθετούμε σε μια γάστρα με το στήθος προς τα επάνω.
  15. Βάζουμε γύρω γύρω την γέμιση που περίσσεψε, το καρότο και το νερό.
  16. Σκεπάζουμε καλά με δύο λαδόκολλες, το καπάκι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 2 ώρες στους 190 c, έπειτα αφαιρούμε τις λαδόκολλες, το καπάκι και ψήνουμε για ακόμα 20 λεπτά.
  17. Σερβίρουμε και το πιο ζουμερό, νόστιμο και εύκολο κοτόπουλο είναι έτοιμο για το Γιορτινό σας τραπέζι

Καλή σας επιτυχία και καλές γιορτές!!!

Δείτε το βίντεο εδώ :

Share :

Περισσότερες Συνταγές

Scroll to Top